Rasmus Wikman, tervetuloa Morganiin

Rivimme vahvistuvat nyt monipuolisella taiturilla: Rasmus Wikman on Morganin uusi käyttöliittymäsuunnittelija ja kehittäjä. Mikä onni, että Rasmus ja Morgan löysivät toisensa, sillä työkokemuksensa ja intohimojensa perusteella mies on suorastaan syntynyt Morganiksi.

Rasmus Wikmanin työhistoria on harvinaisen monipuolinen. Viimeksi hän on tehnyt ohjelmointia, sitä ennen graafista suunnittelua. Aikoinaan hän myös perusti, taittoi ja jopa kirjoitti Papper-lehteä ja ylläpiti omaa painotaloa. CV on siis täynnä webbiä, designia ja mediaa – kuulostaa etäisesti myös eräältä vaasalaiselta digi- ja viestintätoimistolta? Jos joku työsuhde on tähtiin kirjoitettu, niin tämä! 

“Odotan eniten mahtavaa tiimityöskentelyä”

Rasmus kertoo rakastavansa ihmisiä ja yhteistyötä. Hän on innoissaan, että saa Morganissa hyödyntää sekä design- että koodausosaamistaan ja tehdä töitä alan huippuammattilaisten kanssa. Uudessa työssään Rasmus odottaakin eniten monipuolista ja monialaista tiimityötä.
– Tällä alalla hauskinta ja haastavinta on luovuuden ja tekniikan optimointi. Tiimityössä on siistiä oppia ja innostua toisten työstä, pallotella ideoita ja löytää ratkaisuja.

Morganin käyttämät koodikielet ja alustat ovat Rasmukselle tuttuja jo ennestään. Lisäksi hänellä on Magento-asiantuntemusta ja runsaasti kokemusta suurten verkkokauppojen rakentamisesta.

Rasmuksen sormet syyhyävät nyt päästä sukeltamaan Morganin prosesseihin ja viemään niitä vieläkin pidemmälle.
– Morganin asiakasprojektit ovat todella korkeaa tasoa. Nyt kun vielä kehitämme prosesseja ja jaamme tietoa ja osaamista toisillemme, yllämme epäilemättä vieläkin korkeammalle, hän uskoo.

“Olen kaivannut pienen firman henkeä”

Rasmus tulee Morganiin suuresta ohjelmointitalosta, jossa on useita satoja työntekijöitä. Hän oli kuitenkin jo pidempään kaivannut jotain aivan muuta: hyvää henkeä, matalaa hierarkiaa ja vähäistä byrokratiaa. Rasmuksesta on hienoa, että nyt esimerkiksi omat kehitysideat eivät jää byrokratian rattaisiin, vaan ne käsitellään ja otetaan parhaassa tapauksessa käyttöön vaikka samantien.

Rasmus tiesi Morganin etukäteen mutta ei vielä tuntenut sen toimintaa tai asiakkuuksia tarkemmin. Kun keskusteluyhteys uuteen työnantajaan oli syntynyt, hän vaikuttui näkemästään ja palaset alkoivat nopeasti loksahdella paikoilleen.
– Viimeistään kun kävin Morganin toimistolla, tuli niin hyvä fiilis. Kaikki olivat tosi ystävällisiä, rutiinit toimivat ja työkalut olivat huippuluokkaa. Kaikki vain tuntui oikealta, hän iloitsee.

“Luonto ja tietokonepelit ovat parasta mindfullnessia”

Rasmus on lapsesta saakka pelannut tietokoneella, eniten action-roolipelejä, jotka hän tuntee kuin omat taskunsa. Vaikka peleissä ehkä hakataan demoneita, ne ovat Rasmuksen sanoin todellista mindfullnessia. 

Tosin, kun Rasmus tapasi puolisonsa, hän sai pelien rinnalle aivan uuden tavan rentoutua – nimittäin luontoretket. Avovaimo vei Rasmuksen kirjaimellisesti ulos, ja yllättäen luonnossa käveleminen ja nauttiminen olikin hänestä aivan mahtavaa. 

– Kauniina päivänä on ihan parasta keittää kahvit ja kaakaot termokseen, ottaa lapset mukaan ja suunnata luontoon. Degerträsk on lempipaikkani. Siellä me sitten istumme perheen kanssa, puhumme niitä näitä ja vain nautiskelemme, hän hymyilee.