FAQ

Mikä on Morganin syntytarina?

Morgan näki päivänvalon, kun vaasalainen viestintätoimisto Mantra Communications ja digitoimisto 7am yhdistivät voimansa tammikuussa 2016. Morganissa on kahdeksan työntekijää Vaasassa ja pääkaupunkiseudulla. Asiakkainamme on kansainvälisiä mediataloja, Vaasan seudun energiateknologiayrityksiä sekä monen muun alan organisaatioita.

Miksi Mantra ja 7am sopivat yhteen?

Mantran viestintäpalvelut ja 7am:n verkko-osaaminen täydentävät toisiaan erinomaisesti, sillä tulevaisuudessa yritysviestintä ei toimi ilman digitaalisia kanavia – eivätkä verkkoratkaisut ilman syvällistä sisältöymmärrystä.

Olimme jo aikaisemmin toteuttaneet yhteisiä projekteja ja todenneet sopivamme hyvin yhteen. Myös henkilökemia toimi hyvin, ja lisäksi molemmilla yhtiöillä oli vahvat periaatteet korkeasta laadusta ja jatkuvasta kehityshakuisuudesta.

Mitä kaikkea Morgan tekee?

Tarjoamme verkkopalveluja, sisältöjä ja luovaa suunnittelua samassa paketissa tai erikseen. Toteutamme printtituotteet siten, että sekä ulkomuoto että sisältö keskustelevat fiksusti verkkonäkyvyyden kanssa. Morgan tarjoaa myös konsultointia, joka auttaa yrityksiä myymään enemmän ja säästämään rahaa tehokkaampien prosessien avulla. Lisäksi Morganilla on oma optimoitu palvelinympäristö suunnittelemiemme verkkopalvelujen ylläpitoon ja kehitykseen.

Toisin sanoen tarjoamme samoja palveluita kuin Mantra ja 7am ovat aiemminkin tarjonneet, mutta nyt asiakkaat saavat kaiken samalta luukulta.

Mitä Morgan tekee muita paremmin?

  • Mediatyyppisiä sivustoja: digitaalisia asiakaslehtiä, organisaatiojulkaisuja, uutishuoneita, vuosikertomuksia, esitteitä jne.
  • Suurten sisältökokonaisuuksien sivustoja, joiden rakenteen täytyy toimia tavoittaakseen oikeat kohderyhmänsä
  • Verkkosivustoja, jotka tarvitsevat uutta houkuttelevaa ja myyvää sisältöä
  • Printtijulkaisujen ja digitaalisen viestinnän yhdistämistä, mikä tuo sisältöihin ja tuotantoon suurta synergiaa
  • Intranet-ratkaisuja, jotka vastaavat sisäisen viestinnän tarpeisiin
  • Verkkopalveluja yrityksille, jotka haluavat tehdä liiketoimintaa digitaalisesti tai digitalisoida omia prosessejaan
  • Monikielisiä ratkaisuja sekä verkkoon että painettuina

Miksi olette hyviä juuri näissä?

Työntekijöillämme on pitkä kokemus tämän tyyppisten ratkaisujen luomisessa. Meillä on front end ja back end -kehittäjiä, tietokanta-asiantuntijoita ja käyttäjäystävällisen suunnittelun asiantuntijoita. Sisältöpuolella on projektipäälliköitä ja copywritereita, jotka ovat johtaneet ja tuottaneet kansainvälisiä ja monikielisiä asiakaslehtiä. Lisäksi meillä on konsultteja, jotka ovat asiakasymmärryksen, ydinviestien ja viestintäsuunnittelun asiantuntijoita.

Tuotatte digitaalisia julkaisualustoja. Mitä ne ovat?

Ne ovat periaatteessa kuin tavallisia verkkosivuja, mutta samalla käyttäjäystävällisiä digitaalisia asiakaslehtiä, esitteitä, vuosikertomuksia ja kampanjasivustoja – tai vaikkapa digitaalisia historiikkeja.

Kaikki sivustomme ovat responsiivisia, eli ne toimivat tyylikkäästi ja selkeästi eri kokoisilla näytöillä. Kaikki sivustomme ovat myös hakukoneoptimoituja – pystymme kirjoittamaan ja koodaamaan siten, että myös Google kiinnostuu. Teemme myös sisältöstrategioita ja toimintasuunnitelmia, miten tuotetut sisällöt saavuttavat kohderyhmänsä tehokkaimmin eri kanavissa, kuten somen tai uutiskirjeiden avulla.

Mitä digi- ja viestintätoimisto tarkoittaa?

Digitoimisto pystyy rakentamaan kehittyneempiä teknisiä ratkaisuja kuin tavallinen mainostoimisto. Olemme rakentaneet esimerkiksi twitter-robotteja, vaativia sosiaalisen median integrointeja, automatisoituja uutiskirjetyökaluja sekä lähetysratkaisuja radioasemille. Morgan tarjoaa myös hostingia – meillä on vahvat serverit ja tiukat tietoturvallisuusprosessit. Ylläpidämme sivustoja, joissa on satoja tuhansia vierailijoita viikoittain, ja sivustoja, joilla on erityisen korkeat turvallisuusvaatimukset.

Useimpien digitoimistojen juuret ovat mainostoimistomaailmassa. Morganin juuret ovat media- ja viestintäalalla. Olemme sisältömarkkinoinnin asiantuntija ja tarjoamme myös sisäisen viestinnän, PR:n, mediasuhteiden ja kriisiviestinnän palveluja.

Morgan tekee pääsääntöisesti WordPress-sivustoja, miksi näin?

Haluamme aina tehdä laadukasta jälkeä, ja siksi on järkevää keskittyä yhteen työkaluun. WordPress on nykyään maailman suurin julkaisujärjestelmä (CMS). Tuhansien vapaaehtoisten yhteisö tekee päivittäin parannuksia tähän avoimen koodin järjestelmään.

WordPress on riskitön valinta verrattuna julkaisujärjestelmiin, joita vain suppea kehittäjäjoukko pystyy jatkokehittämään. WordPress on kasvanut kattavaksi julkaisujärjestelmäksi, joka pystyy palvelemaan suuria ja vaativia yritys- ja mediasivustoja.

Morganin WordPress-sivustot räätälöidään ja suunnitellaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Emme juuri käytä WordPressin valmisteemoja emmekä salli valvomattomia asennuksia.

Toki Morganin kehittäjät hallitsevat muitakin julkaisujärjestelmiä ja voivat tarvitessa käyttää myös niitä.

Mantra oli tunnettu korkealaatuisista printtituotteistaan. Mikä niiden rooli on Morganissa?

Sama kuin ennenkin. Myös 7am teki printtiä verkkoratkaisujen rinnalla. Painetut tuotteet eivät häviä, mutta ne tehdään nykyään digikanavien ehdoilla. Tämä tarkoittaa kahta asiaa:

  • Sisältö tulee suunnitella yhtenäisesti kaikkiin kanaviin– näin saadaan synergioita ja viesti pysyy samana
  • Digimaailmassa printti muuttuu premium-kanavaksi, jonka tulee olla viimeisen päälle suunniteltu ja toteutettu

Morganin missio on yritys- ja organisaatioviestinnän digitalisoiminen. Mitä se tarkoittaa?

Tuhannet painetut julkaisut Suomessa tulevat lähivuosina digitalisoitumaan. Eloonjääviltä printtituotteilta vaaditaan enemmän. Yritysmaailmassa sekä myynti että työyhteisöviestintä digitalisoituvat kiihtyvällä vauhdilla. Haluamme olla tämän kehityssuunnan uranuurtaja tarjoamalla verkkoratkaisuja, sisältöä sekä prosesseja samassa paketissa.

Morgan on myös konsulttiyritys. Mitä palveluita tarjoatte?

Tarjoamme viimeisimmän tiedon siitä, miten sähköiset kanavat ja digitaaliset prosessit toimivat, sekä miten verkossa rakennetaan brändiä. Tarjoamme myös viestintästrategioita ja –suunnitelmia, mediasuhteiden hallintaa ja PR:ää, kriisiviestintää ja muita perinteisiä viestintätoimistopalveluja.

Millä aloilla tai missä asiakassegmenteissä olette erityisen vahvoja?

Asiakkainamme on sekä kaikenkokoisia yrityksiä yksityisyrittäjistä pörssiyhtiöihin että julkisen sektorin organisaatioita. 7am on perinteisesti ollut vahva media- ja viihdealalla. Mantralla on puolestaan ollut asiakkaita mm. teknologia-, rahoitus- ja rakennusaloilta.

Miten Mantran ja 7am:n nykyiset asiakkaat hyötyvät fuusiosta?

He saavat nyt laajemman palvelutarjonnan samalta tiskiltä. Olemme myös vakuuttuneita siitä, että pystymme tulevaisuudessa tarjoamaan entistä parempia palveluita, kun istumme vierekkäin ja kehitystyö on tiiviimpää. Kun koodaus ja sisältösuunnittelu tehdään käsi kädessä, syntyy entistä parempia mediasivustoja ja sisältöalustoja. Kasvaneiden resurssien ansiosta pystymme toteuttamaan suurempia projekteja.

Morgan Digital

Vaasanpuistikko 14 D 26
65100 Vaasa
+358 50 5478940
info@morgan.fi