Coastline piirtää Pohjanmaata maailman kartalle

Pohjanmaa on Suomen vientivetoisin seutu, ja tätä ilosanomaa Pohjanmaan Kauppakamari haluaa luonnollisesti jakaa. Apuna on muhkea julkaisu Coastline, josta tehdään sekä printti- että digiversio.

Coastline-lehdellä on pitkät perinteet, ja Morgan on tuottanut sitä Pohjanmaan kauppakamarille jo pitkään. Joka toinen vuosi ilmestyvä lehti esittelee kaikki seudun mielenkiintoiset vientiyritykset Wärtsilästä luksusvenevalmistaja Nautor Swaniin. Lisäksi lehti sisältää muutakin mielenkiintoista luettavaa bisnesväelle.

Morgan tuottaa lehden kauppakamarille avaimet käteen -periaatteella, ja kehittää jatkuvasti sen konseptia. Coastlinen tekeminen on varsinainen urakka, sillä lehti on reilusti yli satasivuinen ja työhön osallistuu iso joukko kirjoittajia, valokuvaajia ja taittajia.

Coastline on hyvä esimerkki painetusta julkaisusta, joka menestyksekkäästi puolustaa paikkaansa digitaalisessa maailmassa. Lehden teossa satsataan näyttävään taittoon ja laadukkaaseen painatukseen, mikä antaa sekä itse julkaisusta että siinä esiteltävistä yrityksistä korkealuokkaisen kuvan.

Painettu julkaisu astuu digiaikaan

Muutama vuosi sitten Coastlinen sisältö haluttiin saada näköislehteä järkevämpään digitaaliseen muotoon. Morgan suunnitteli siksi Coastlinelle digitaalisen lehden, josta on helppo jakaa artikkeleita. Käyttöliittymässä kiinnitettiin huomiota etenkin siihen, että lehti houkuttelee kävijöitä pysymään sivustolla kauan ja lukemaan useampia artikkeleita.

 

Yhteyshenkilö