Cosmopolitan, Fit ja Elle saivat edistykselliset verkkolehdet

Fokus Media Finland on aikakaus- ja asiakaslehtiä tuottava mediatalo, jolle Morgan kehitti laajan WordPress Network -asennuksen. Tähän verkkosivujen verkostoon kuuluvat Cosmopolitanin, Ellen ja Fitin toimitukselliset sivustot sekä niiden kaikki blogit. Suuri aineistomäärä vaatii rautaisen hostingin.

Kehittämämme multisiten ansiosta Fokus Media voi hallinnoida Cosmopolitanin, Fitin ja Ellen toimituksellisia sivustoja sekä niihin kuuluvia blogeja samalla järjestelmällä. Sivustoille rakennettiin runsaasti automatiikkaa, ja niiden käyttöliittymät suunniteltiin näyttävien verkkomedioiden vaatimusten ehdoilla.

– Morgan on osoittautunut osaavaksi ja ammattitaitoiseksi ohjelmistotaloksi joka vei hyvin ja sovitussa aikataulussa kaikki Fokus Median projektit läpi. Heiltä löytyi innovatiivista ja rakentavaa näkemystä sivustojen ja blogien toteutusvaiheessa ja työskentely projektissa oli avointa ja läpinäkyvää. Siirryttyämme ylläpitovaiheeseen järjestelmä on toiminut hyvin ja nopeasti ja siihen on tehty laajennuksia ja päivityksiä joustavasti hyvinkin nopealla aikataululla, sanoo Fokus Median tietojärjestelmäjohtaja Ari Toivanen.

Automaatiot helpottavat sisällönhallintaa

Tekniset ratkaisut ja automaatiot tekevät sivun ylläpitämisestä helppoa ja sujuvaa. Kunkin sivuston automatiikka hakee näkyville aina bloggaajien uusimmat sisällöt ja listaa blogikoosteet reaaliaikaisesti. Toimitukset voivat myös perustaa multisiteen uusia blogeja itse tarpeen mukaan. Morganin kehittämien automaatioiden ansiosta uusien blogien valikot, palstat ja muut toistuvat peruselementit sijoittuvat valmiiksi paikoilleen. Uudet blogit ovat siis käytännössä heti julkaisuvalmiita.

Verkkomedian yleisö janoaa näyttävää ja rikasta sisältöä

Panostimme erityisesti sivustojen visuaalisuuteen ja käyttäjäystävällisyyteen. Kunkin lehden toimitus voi nyt taittaa ja automatisoida etusivunsa itse sujuvasti ja tyylikkäästi Morganin kehittämillä sisältökerroksilla ja elementeillä. Koska kaikilla Fokus Median sivustoilla isot ja laadukkaat valokuvat ovat suuressa roolissa, kiinnitimme kuvien optimointiin ja responsiiviseen skaalautumiseen erityistä huomiota.

Sivuille kehitettyjen toiminteiden ansiosta toimittajat ja bloggaajat voivat tuottaa mahdollisimman rikasta sisältöä. Näitä ovat esimerkiksi visuaaliset listat, sisältöjen eri koostamis- ja esitystavat, tuotenostot ja sivulla esitettävät kaupalliset yhteistyöt.

Fit.fi-sivun resepteille Morgan rakensi oman filtteröintityökalunsa. Reseptihaun tuloksia voi suodattaa esimerkiksi reseptin tyypin ja keston mukaan. Reseptihaku mukautuu asiakkaan syöttämään sisältöön myös tulevaisuudessa, ja uudet tagit tulevat näkyviin omina filttereinään.

Rautainen hosting

Koko Fokus Median multisite kattaa yhteensä noin 21 000 artikkelia ja 550 Gt sisältöä. Koko paketti on Morganin omassa hostingissa. Datan suuri määrä ja kuvapainotteiset blogit ja sivustot vaativat hostingilta paljon. Rakensimme rautaisen palvelinympäristön, joka kestää kuormaa ja huomioi bloggaajien tarpeet sataprosenttisesti.

Lue lisää Morganin verkkolehtiratkaisuista

”Morgan Digital on osoittautunut osaavaksi ja ammattitaitoiseksi ohjelmistotaloksi joka vei hyvin ja sovitussa aikataulussa kaikki Fokus Median projektit läpi. Heiltä löytyi innovatiivista ja rakentavaa näkemystä sivustojen ja blogien toteutusvaiheessa ja työskentely projektissa oli avointa ja läpinäkyvää.”

Ari Toivanen
Tietojärjestelmäjohtaja

Morganin rooli

  • Konseptointi
  • Käyttöliittymäsuunnittelu
  • Verkkosivut
  • Automaatiot