Referenssi
10 verkkosivustoa, digitaaliset graafit, sisällöt

Miten useita sivustoja ylläpidetään mahdollisimman pienellä vaivalla?

Haaste

EPV Energia tuottaa ja hankkii noin 5 prosenttia Suomen sähköstä. Koska konsernin resurssit viestinnän saralla ovat rajalliset, EPV toivoi mahdollisimman helposti ylläpidettävää sivustokokonaisuutta kymmenelle tytär- ja yhteisyhtiölleen.

Lisäksi EPV oli kyllästynyt tilaamaan uusia graafeja joka kerta, kun konsernin tunnusluvut muuttuivat, sillä prosessi oli melko hidas. Toiveissa oli saada luvut ja graafit helposti päivitettävään digitaaliseen muotoon.

Ratkaisu

Morgan tuotti kaikille EPV:n konserniyhtiöille omat sivustonsa, jotka hyötyvät niin sanotun multisite-verkon eduista. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikkia sivustoja ylläpidetään samasta paikasta, mikä luonnollisesti säästää sekä aikaa että vaivaa. Jos samaa sisältöä halutaan julkaista useammalla sivustolla, syötetään se järjestelmään vain kerran. Sen jälkeen pelkkä rasti ruutuun riittää määrittelemään, millä sivustoilla esimerkiksi lehdistötiedotteet näkyvät.

Kymmenen sivuston lisäksi tuotimme EPV:lle digitaaliset graafit, joiden avulla havainnollistetaan yhtiön suuret satsaukset päästöttömään ja uusiutuvaan energiaan. Tuotantomuotojen suhteet muuttuvat usein, ja siksi graafitkin on suunniteltu helposti muutettaviksi. Uudet numerot syötetään sivuston ylläpitotyökaluun, jolloin graafit piirtyvät automaattisesti sivustolle päivitettyyn muotoon.

Sivustouudistuksen yhteydessä kävimme myös läpi vanhojen sivustojen sisällöt ja päivitimme ja muokkasimme tekstejä tarvittaessa uusin sivustoihin sopiviksi.  

 

[fb_button]
Julkaistu 29.06.2017.