Referenssi
Ylläpito ja kehitys

Miten verkkopalvelua kehitetään kokonaisvaltaisesti?

Suomessa rakentaminen ei olisi mahdollista ilman Rakennuslehden lukijoita. Rakennusalan ammattilehteä lukevat suurin osa alan ammattilaisista ja lehti on alansa ylivoimainen rekrytointi- ja ilmoitusmedia. Perjantaisin ilmestyvä painettu Rakennuslehti kokoaa yhteen viikon tärkeimmät tapahtumat ja syventää teemaosiollaan rakennusalan tärkeitä ajankohtaisia asioita ja trendejä. Rakennuslehti kattaa kaikki rakentamisen olennaiset alueet: talonrakentamisen, korjausrakentamisen, talotekniikan ja infran.

Rakennuslehden verkkopalvelu tavoittaa noin 30 000 alan ammattilaista joka viikko ja lehden uutiskirjeen tilaajiksi on valikoitunut noin 20 000 lukijaa.

Painetun lehden ja verkkopalvelun lisäksi Rakennuslehteä voi lukea näköislehtenä. Uutiskirje ilmestyy kolmesti viikossa.

Rakennuslehteä kustantavan Sanoma Tekniikkajulkaisujen taustalla on Sanoma-konsernin lisäksi alan koulutettujen ammattilaisten liitot RIA, RIL, RKL ja Rakennusteollisuus RT.

Haaste

Rakennuslehti etsi kumppania, jonka kanssa olisi mahdollista kehittää verkkopalvelua kokonaisvaltaisesti. Rakennuslehti oli jo aiemmin ulkoistanut rakennuslehti.fi -verkkopalvelun ylläpidon ja kehityksen ja valinnut WordPressin sisällönhallintajärjestelmäksi.

Kumppanin tuli luonnollisesti olla WordPress-toimisto, mutta myös ylläpidon asiantuntija, joka ymmärtää median hostingtarpeita. Toiveissa oli löytää kehittämiseen kumppani, joka ylläpidon lisäksi olisi mukana kehittämässä niin ulkoasua, käyttöliittymää kuin teknisiä toiminteita.

Ratkaisu

Rakennuslehti valitsi kesällä 2016 Morganin yhteistyökumppanikseen ja samalla sekä ylläpito että kehitys siirtyivät Morganille. Kehitystarve on jatkuvaa ja hyvin monimuotoista. Se sisältää ulkoasusuunnittelun ja ohjelmoinnin lisäksi myös konsultointia.

Keväällä 2017 valmistui Rakennuslehden laajempi ulkoasu- ja sivustouudistus. Lehteä kehitetään kuitenkin jatkuvasti, ja tarpeen vaatiessa kehittäjämme istuu paikan päällä Rakennuslehden toimituksessa.

Rakennuslehti.fi on toteutettu WordPressillä, josta on hyvää vauhtia tulossa yksi media-alan suosituimpia sisällönhallintajärjestelmiä. Yhä isommat sanoma- ja aikakauslehdet siirtävät verkkolehtensä WordPressiin.

Morganilla on WordPressin syväosaamista yli kymmenen vuoden kokemuksella, ja pystymme luomaan aivan uusia ratkaisuja ja kehittämään monipuolisia lisäosia asiakkaidemme tarpeisiin. Morgan on lisäksi vahvasti mediataustainen toimisto ja henkilökuntamme on ollut mediaprojekteissa mukana siitä lähtien, kun ensimmäiset verkkolehdet perustettiin Suomeen 1990-luvulla.

 

[fb_button]
Julkaistu 29.08.2017.