Referenssi
Verkkosivusto ja sisällöntuotanto

Kuinka tehdään verkkosivusto, joka toimii useassa maassa?

Haaste

Rani Plast on Suomen ylivoimaisesti suurin muovikalvojen valmistaja. Vuosien saatossa aika oli ajanut yrityksen aiemman verkkosivuston ohi, mikä korostui entisestään, kun Rani Plastilla tehtiin päätös panostaa jatkossa yhä enemmän digitaaliseen markkinointiin. Kumppaniksi verkkosivuston uusimisprojektiin valittiin Morgan, joka on vuosien saatossa tehnyt Rani Plastille painotuotteita sekä sisältöjä.

Morganin ratkaisu

Rani Plastin uusi verkkosivusto on moderni ja ulkoasultaan raikas. Suunnittelussa on huomioitu eri käyttäjäryhmät, niin että eri käyttäjiä kiinnostava tieto on helposti löydettävissä. Koska Morgan on jo pitkään tuottanut sisältöjä ja asiakaslehteä Rani Plastille, uusiokäyttöön sopivaa materiaalia oli olemassa jo ennestään. Morganin sisällöntuottajat muokkasivat tekstit hakukoneille ja uusille sivuille sopivaan muotoon sekä kirjoittivat uusia tekstejä tarpeen mukaan.

Verkkosivuilla olevissa kuvissa Rani Plastin henkilökunta on pääroolissa. Tällä halutaan viestittää, että yritys koostaan huolimatta tarjoaa henkilökohtaista palvelua asiakkailleen.

Uudella sivustolla on käytössä Google Analytics, joka kertoo kävijöiden käyttäytymisestä sivustolla. Sen avulla sisältöjä pystytään jatkossa kehittämään entistä paremmin myyntiä tukeviksi. Verkkosivujen tekstit ja kuvat on suunniteltu niin, että niitä voidaan jatkossa käyttää myös esimerkiksi painetuissa esitteissä. Näin säästetään paljon aikaa ja resursseja.

Koska Rani Plastilla on asiakkaita useassa maassa, on uusi sivusto suunniteltu toimimaan hyvin niin mobiilissa kuin pöytäkoneillakin (responsiivinen suunnittelu). Sivustojen nopea latautumisaika on erityisen tärkeää niissä maissa, joissa laajakaistan nopeus on alhainen.

Rani Plastin päämarkkina-aluetta ovat Pohjoismaat ja Keski-Eurooppa, joten verkkosivustojen kielinä ovat englanti, ruotsi ja suomi. Seuraavaksi tulossa on myös venäjänkieliset sivut.

Julkaistu 19.05.2017.