FAQ

Hur blev Morgan till?

Morgan såg dagens ljus då kommunikationsbyrån Mantra Communications och digibyrån 7am beslöt att förena sina krafter i januari 2016. På Morgan jobbar sju personer i Vasa och huvudstadsregionen. Våra kunder är stora mediehus, företag inom energiklustret i Vasa, samt aktörer i många andra branscher.

Varför passar Mantra och 7am ihop?

Mantras kunnande inom kommunikation och 7am:s digitala kunskap är en perfekt match. Företagskommunikation fungerar nämligen inte längre utan digitala kanaler – och samtidigt fungerar inte webblösningar utan ett djupt innehållskunnande.

Vi har jobbat med gemensamma projekt och kunder och märkt att vi kompletterar varandra perfekt och att också personkemin funkar bra. Vi har dessutom samma syn på kvalitet och utveckling.

Vad gör Morgan?

Morgan gör digitala lösningar, innehåll och grafisk design, antingen i samma paket eller skilt för sig. När du behöver printprodukter gör vi dem så att innehåll och utseende hänger ihop med webben. Morgan är också ett konsultföretag som hjälper dig att sälja mera och spara pengar genom att göra dina processer smartare. Dessutom erbjuder vi en egen servermiljö som är optimerad för att upprätthålla och utveckla våra webbtjänster.

Med andra ord erbjuder vi allt som Mantra Communications och 7am tidigare gjorde på egen hand, men nu blir det enklare när du kan få det i ett och samma paket.

Vad är Morgan bäst på?

  • Sajter av medietyp: digitala kundtidningar, organisationstidningar, nyhetsrum, årsberättelser, broschyrer mm.
  • Stora sajter med mycket innehåll som behöver struktureras och planeras så att man når ut rätt till alla målgrupper
  • Sajter som behöver nytt, lockande, säljande innehåll
  • Kombinationer av print och digitalt, där man kan hitta stora synergier i innehåll och produktion.
  • Intranätlösningar som stöder den interna kommunikationen.
  • Webbtjänster för företag som vill sköta sina affärer digitalt och digitalisera sina processer
  • Flerspråkiga lösningar för både webb och print

Varför är ni bra på det här?

Våra anställda har lång erfarenhet av den typens lösningar. Vi har front end-utvecklare, back end-utvecklare, databasexperter och experter på användaranpassad design. Vi har också projektledare och copywriters som producerat internationella och mångspråkiga kundtidningar, och konsulter som har jobbat med kundförståelse, kärnbudskap och kommunikationsplanering.

Ni producerar digitala plattformar. Vad är det?

Det är i princip vanliga webbplatser, men de fungerar som användarvänliga digitala kundtidningar, broschyrer, årsberättelser och kampanjsajter. Eller varför inte digitala historiker.

Alla våra sajter är responsiva – det vill säga mobilanpassade så att de är klara, rediga och snygga på skärmar av olika storlek. Alla våra sajter är också sökmotoroptimerade – vi är specialister på att skriva och koda så att innehållet blir intressant för Google. Vi gör också innehållsstrategier och planer för hur innehållet ska nå rätt målgrupper via sociala medier, nyhetsbrev, banners mm.

Vad är en digital- och kommunikationsbyrå?

En digitalbyrå kan bygga mera avancerade tekniska lösningar än en enkel webbyrå. Vi har byggt t.ex. twitterrobotar, avancerade integrationer för sociala medier, automatiserade nyhetsbrev och sändningslösningar för radiostationer.

Morgan har egen webb-hosting med kraftfulla servrar och tuffa säkerhetsprocesser. Vi sköter hostingen för kunder med mycket höga säkerhetskrav och vi hostar sajter med hundratusentals besökare i veckan.

De flesta digitalbyråer har sina rötter i reklambyråvärlden. Morgans rötter finns i kommunikationsbyråvärlden. Vi är experter på innehållsmarknadsföring och jobbar med intern kommunikation, PR, medierelationer, kriskommunikation och annat som traditionella kommunikationsbyråer gör.

Morgan gör främst WordPress-sajter, varför?

Vi vill vara bra på allt vi gör och därför koncentrerar vi oss på ett verktyg. WordPress är i dag världens största webbpubliceringsverktyg (CMS). Det är ett open source-verktyg vars källkod dagligen förbättras av tusentals frivilliga utvecklare.

WordPress är ett tryggt alternativ i jämförelse med sådana system som bara en begränsad mängd systemleverantörer behärskar. WordPress har de senaste åren utvecklats för allt mera komplexa företags- och mediesajter och är i dag ett komplett CMS för de mest krävande behov.

Morgan gör WordPress-sajter som skräddarsys och designas efter kundernas behov. Vi jobbar i regel inte med WordPress färdiga teman eller deras oövervakade installationer.

Tilläggas bör att Morgans systemutvecklare behärskar också andra verktyg, och vid behov kan koda också i dem.

Mantra var känt för högklassiga tryckta kundtidningar och årsberättelser. Vilken roll har de i Morgan?

Samma som förut. Också 7am gjorde print vid sidan av det digitala. Tryckta produkter försvinner ingenstans, men de görs idag på de digitala kanalernas villkor. Det betyder två saker:

  • Innehållet måste planeras och göras gemensamt för alla kanaler – då sparar man resurser och får konsekventa budskap
  • I den digitala världen blir print en premium-kanal, som ska vara snyggt designad och välskriven.

Morgans mission är att digitalisera företags- och organisationskommunikationen. Vad betyder det?

De närmaste åren kommer tusentals tryckta produkter i Finland att göras om till webbmedier. Nya krav ställs på de printprodukter som blir kvar. I företagsvärlden blir försäljning och intern kommunikation allt mera digitaliserad. Vi vill vara en ledande aktör i de här utvecklingstrenderna. Vår modell är att erbjuda digitala lösningar, innehåll och processer i samma paket.

Morgan är också ett konsultföretag. Vad erbjuder ni för tjänster?

Den nyaste kunskapen om digitala kanaler, digitala processer och hur man gör affärer och bygger varumärke på nätet. Kommunikationsstrategier och -planer, intern kommunikation, medierelationer och PR, kriskommunikation och annan klassisk kommunikationsbyråverksamhet.

Finns det branscher eller kundsegment, där ni är särskilt starka?

Våra kunder är allt från småföretag till börsbolag i många olika branscher, både offentliga och privata. 7am har varit starka bland annat i mediebranschen och underhållningsbranschen. Mantra har jobbat mycket med B2B-företag inom energiteknologi, industri, finans, byggnads mm.

På vilket sätt drar Mantras och 7am:s existerande kunder nytta av fusionen?

De får ett betydligt större tjänsteutbud än tidigare, från en och samma lucka. Eftersom vi nu kommer att sitta tillsammans och jobba tätare ihop, så är vi dessutom övertygade om att vi kommer att kunna erbjuda bättre tjänster än förut. Vårt kunnande om mediesajter och innehållsplattformar är redan på en hög nivå, och det kommer att bli ännu högre då kodning och innehållsutveckling görs hand i hand. Tack vare de större resurserna kan vi nu också förverkliga större projekt.

Morgan Digital

Vasaesplanaden 14 D 26
65100 Vasa
+358 50 5478940
info@morgan.fi