Ny digital- och kommunikationsbyrå i Vasa

Kommunikationsbyrån Mantra Communications och digitalbyrån 7am har förenat sina krafter och grundat ett nytt gemensamt bolag, Morgan Digital.

Morgans affärsidé är att digitalisera kommunikationen för företag och organisationer. Bolaget erbjuder webbtjänster, innehåll, design och kommunikationsplanering i samma paket eller skilt för sig.

– Mantras kunnande inom kommunikation och 7am:s digitala kunnande kompletterar varandra perfekt. I framtiden fungerar företagskommunikation inte utan digitala kanaler, och webblösningar fungerar inte utan djupt innehållskunnande, säger Lars Rosenblad, vd och partner på Morgan.

Mantras och 7am:s nuvarande personal och verksamheter flyttar i sin helhet över till det nya företaget. Morgan kombinerar ett gediget kunnande inom digitala lösningar och innehåll.

– Utöver traditionella webbsidor kan Morgan leverera krävande webblösningar, som går djupt in i kundernas affärsverksamheter. På innehållssidan har vi lång erfarenhet från mediebranschen och har gjort flera internationella kundtidningar, säger Aki Karlsson, kreativ chef och partner.

Mantra och 7am har redan samarbetat under ett par års tid, och kunnat konstatera att både personkemin och kunnandet kompletterade varandra på ett utmärkt sätt.

Till Morgans kunder hör bl.a. Sanoma-koncernen, Sony Music och flera energiteknologiföretag i Vasa. Morgan producerar också tidskriften Coastline, som ges ut av Österbottens handelskammare. Företaget har också producerat Finlands största WorldPress-sajt, nöjestidningen Stara.

Morgans omsättning ligger på ca 800 000 euro. Företaget har sju anställda som finns i Vasa och i huvudstadsregionen.

– Inom en nära framtid kommer tusentals företags- och organisationstidningar att digitaliseras. Vi vill få en bit av den kakan och samtidigt vill vi fortsättningsvis vara en pålitlig underleverantör för stora mediehus, säger Rosenblad.

Mer information:
Lars Rosenblad, VD
lars.rosenblad@morgan.fi
050 547 8940