Coastline sätter Österbotten på världskartan

Österbotten är Finlands mesta exportregion, och det här glädjebudskapet vill förstås Österbottens handelskammare föra fram. Till sin hjälp har handelskammaren Coastline – en högklassig tidning som finns både i tryckt och digitalt format.

Tidningen Coastline har långa anor, och Morgan har producerat tidskriften för Österbottens handelskammare redan i många år. Tidskriften, som utkommer vartannat år, presenterar alla intressanta exportföretag i regionen – från Wärtsilä till lyxbåtstillverkaren Natur Swan.

Morgan producerar tidningen enligt principen nycklarna i handen, och utvecklar ständigt konceptet. Att producera Coastline är ett jätteprojekt, eftersom antalet sidor är långt över hundra och en stor mängd fotografer, skribenter och layouter deltar i arbetet.

Coastline är ett bra exempel på en tryckt tidning som framgångsrikt försvarar sin plats i den nya digitala världen. Både layout och tryck håller hög klass, vilket såklart också ger ett högklassigt intryck av de företag som presenteras i tidskriften.

En tryckprodukt blir digital

Coastline har redan länge funnits som Issuu-version, men för några år sen ville handelskammaren ha en vettigare version för den digitala tidningen. Kravet var framförallt att det skulle vara lätt att dela artiklarna. När vi på Morgan utformade användargränssnittet för den nya digitala tidningen satsade vi på att få läsarna att stanna länge på sajten, bland annat genom att uppmuntra till att läsa flera artiklar.

 

Contact person