En insamlingssajt för en hundraårig teater

År 2019 fyller Wasa teater 100 år och som en del av jubiléet ska teatern renoveras. Vi producerade en insamlingssajt för Stiftelsen Wasa Teater, för att folk på ett enkelt sätt ska kunna donera pengar till renoveringen.

Stiftelsen Wasa Teater har som mål att engagera teaterbesökarna i renoveringen av teatern, och därför startade man en insamlingskampanj för renoveringen. Målet är att samla in 250 000 euro i donationer, som ska täcka en del av renoveringen som totalt går på 6,8 miljoner. Målet är med andra ord högt, och för att det ska kunna nås måste det vara så enkelt som möjligt att donera pengar.

Morgan producerade en donationssajt, som hela WT100-insamlingen kretsar kring. På sajten finn all behövlig information om insamlingen ­– bland annat uppdateras donationsbeloppen i realtid och besökarna kan också se vem som donerat pengar. Sajten byggdes med hjälp av WooCommerce, som är ett verktyg för webbshoppar.

Målet: att få folk att donera mera

På sajten kan besökarna också läsa historier och minnen om teatern, som förhoppningsvis ökar deras vilja att donera. Innan sajten publicerades gick Morgan igenom allt innehåll för att se att det säkert uppmuntrade till att donera.

– Vi är glada att vi gjorde det här. Vi fick många goda idéer för både innehållet, designen och funktionerna, och slutresultatet motsvarar våra önskemål, säger marknadsföringschef Jan Fröjdö på teatern.

Stiftelsen Wasa Teater

Wasa teater är en av de äldsta och viktigaste kulturinstitutionerna i Österbotten. Stiftelsen Wasa Teater jobbar i tätt samarbete med teatern och har som syfte att främja svensk teaterverksamhet i Österbotten.

Som en del av Wasa Teaters 100-årsjubileum har stiftelsen startat en insamlingskampanj kallad WT100, med målet att samla in pengar till teaterns renovering.

Läs mer www.wt100.fi

 

”Det är lätt och smidigt att samarbeta med Morgan. Vi är mycket nöjda med den service vi fått.”

Jan Fröjdö
Wasa Teater

Morgan's role

  • Donationssajt för insamlingskampanj
  • Stlisering av innehåll

Contact person