Nya webbmedier för Cosmopolitan, Fit och Elle

Morgan producerade en WordPress Network-sajt för tidningshuset Fokus Media Finland. Där ingår de redaktionella sajterna för Cosmopolitan, Elle och Fit, samt alla bloggar som hör till tidningarna. Eftersom mängden innehåll på sajterna kräver det mycket av hostingen.

Tack vare den Network-installation som Morgan gjort kan de finska redaktionenerna för Cosmopolitan, Fit och Elle hantera allt innehåll – inklusive en stor mängd bloggar – genom samma system. Sajterna innehåller mycket automatik och användargränssnittet planerades för krävande webbmedier.

– Morgan har visat sig vara en mycket kunnig partner som drev igenom projekten inom utsatta tidtabeller. De hade innovativa och värdefulla synpunkter på hur bloggarna och sajterna skulle förverkligas och vårt samarbete var öppet och transparent. Efter publiceringen har systemet fungerat precis som det ska. Tillsammans med Morgan har vi också gjort nya uppdateringar i systemet, ibland med mycket snabb tidtabell, berättar Ari Toivonen, systemansvarig på Fokus Media.

Automationen gör det enklare att uppdatera

Tack vare en rad tekniska automationslösningar är det enkelt att uppdatera webbmedierna. Varje sajt visar automatiskt de senaste uppdateringarna från bloggarna och listar i realtid sammandrag av blogginnehållen. Redaktionen kan också lätt grunda nya bloggar när det behövs. Tack vare de automationer Morgan gjort placeras alla grundelement såsom menyer och spalter på sian rätta platser utan extra arbete, och de nya bloggarna kan tas i bruk genast.

Snyggt och mångsidigt innehåll

I projektet satsade vi framför allt på att göra sajterna användarvänliga och visuellt snygga. Varje redaktion kan själv layouta sin egen första sida med hjälp av de innehållsmoduler som Morgan skapat. Eftersom stora bilder av hög kvalitet spelar en viktig roll på sajterna jobbade vi särskilt mycket bildoptimeringen så att bilderna skalas rätt för olika skärmar.

Tack vare alla tekniska lösning där det lätt för bloggarna och journalisterna att skapa mångsidigt innehåll såsom listningar, produklyft och samarbeten. Till fit.fi skapade vi en filtrering för recepten, som gör att man kan göra sökningar på recepttyp och tidsåtgång. Genom att skapa nya tags kan användarna uppdatera receptdatabasen kontinuerligt.

Hosting som klarar trycket

Fokus Medias sajt innehåller ca 21 000 artiklar och 550 Gt innehåll och den hostas hos Morgan. Den stora mängden bilder och data kräver mycket av hostingen. Därför byggde vi en servermiljö som klarar av trycket och beaktar bloggarnas behov till 100 procent.

”Morgan har visat sig vara en mycket kunnig partner som drev igenom projekten inom utsatta tidtabeller. De hade innovativa och värdefulla synpunkter på hur bloggarna och sajterna skulle förverkligas och vårt samarbete var öppet och transparent.”

Ari Toivanen
Tietojärjestelmäjohtaja

Morgan's role

  • Konceptering
  • UI-design
  • Webbsajter
  • Automation