Outsourcing och hosting av webbmedium

Rakennuslehti hade redan tidigare outsourcat driften och utvecklingen och valt WordPress till innehållshanteringssystem (CMS). När man började leta efter en ny samarbetspartner var det därför viktigt att det skulle vara en WordPress-byrå som också var expert på hosting som dessutom förstår kraven hos ett mediebolag. Andra krav på den nya leverantören var förmåga att förädla layouten och användargränssnittet (UI) och utveckla nya tekniska funktioner.

Sommaren 2016 valdes Morgan till ny samarbetspartner och därmed tog Morgan över både hostingen och utvecklingen av webbtidningen. Rakennuslehtis behov av utveckling är fortlöpande och väldigt omfattande – förutom grafisk design och programmering ingår konsulting i uppdraget. Morgans programmerare jobbar vid behov på plats på Rakennuslehtis redaktion.

 

 

 

 

 

 

 

En stor förnyelse

Hösten 2018 färdigställdes en stor förnyelse av Rakennuslehti, där både webbtidningen utseende och teknik förnyades. Webbtidningen uppdateras ändå kontinuerligt, och vid behov sitter våra utvecklare på plats hos Rakennuslehtis redaktion.

Rakennuslehti.fi publiceras på WordPress som de senaste åren har vuxit till ett av mediebranschens populäraste innehållshanteringssystem. Allt större dagstidningar och tidskrifter flyttar sin webbtidning till WordPress.

Rakennuslehti

Utan tidningen Rakennuslehtis läsare skulle professionellt byggande inte vara möjligt i Finland. Byggbranschens yrkestidning läses av de flesta branschproffsen, och tidningen är överlägsen som rekryterings- och annonsmedium för bolagen i branschen. Den tryckta Rakennuslehti utkommer på fredagar med veckans viktigaste händelser. I temabilagorna fördjupas bevakningen av aktuella fenomen och trender.

Rakennuslehtis webbtjänst har 30 000 besökare i veckan, och 20 000 branschproffs beställer tidningens nyhetsbrev som distribueras tre gånger i veckan. Den tryckta tidningen ges också ut i e-tidningsformat.

Rakennuslehti ges ut av Sanoma Tekniikkajulkaisut. Förutom Sanoma-koncernen hör organisationerna för högutbildade branschproffs RIA, RIL och RKL samt Byggnadsindustrin RT till bakgrundskrafterna.

Morgan's role

  • Hosting
  • Utveckling
  • UI-design
  • Konsultering