Anna Julin, tervetuloa Morganiin

Anna Julin on 100 metrin pikajuoksija, joka ei hätkähdä kovaa työtä tai korkeita tavoitteita. Samasta huippu-urheilijan asenteestaan hän ammentaa myös Morganin uutena web-kehittäjänä.

Anna Julin opiskeli muutama vuosi sitten bioanalyytikoksi, mutta huomasi haluavansa työltään enemmän haastetta ja kehittymismahdollisuuksia. Hän päätti tehdä loikan tuntemattomaan ja ryhtyi opiskelemaan ohjelmointia. Nyt Anna on harjoittelua ja päättötyötä vaille valmis tietotekniikan insinööri, joka aloittaa uransa haaveilemassaan työpaikassa Morganilla.
– Nyt olen oikealla alalla. Ensimmäistä kertaa pystyn näkemään itseni helposti jonain muunakin kuin urheilija-Annana. Nyt olen myös ohjelmoija-Anna, hän hymyilee.

“Halusin digifirmaan, jossa panostetaan designiin”

Anna innostui Morganista, koska huomasi sen panostavan verkkoprojekteissaan myös hyvään designiin ja sisältöihin. Häntä itseään kiinnostaakin eniten niin sanottu front end -koodaus, joka tarkoittaa sivuston käyttäjälle näkyvää osuutta. Back end -ohjelmointi viittaa sen sijaan esimerkiksi verkkopalvelujen taustatekniikan ohjelmointiin.
– Hyvä design ja sen taitava ohjelmointi ovat ehdottomasti minun intohimoni. Tässä haluan kehittyä huipulle. Olen ylpeä, että saan oppia ja tehdä niin juuri Morganissa, hän kertoo.

“Hyvä perehdytys auttaa hyppäämään projekteihin – vaikka etänä”

Annan uusi työ alkoi hieman yllättäen kotikaranteenissa, mutta hyvillä työkaluilla ja tehokkaalla perehdytyksellä hän pääsi projekteihin nopeasti käsiksi.
– Aluksi etätyön ajatus tuntui vaikealta, mutta kaikki on mennyt yllättävän hyvin. Opettelen nyt Morganin työkaluja ja prosesseja ja tutustun työkavereihin virtuaalisesti, hän nauraa.

Web-ohjelmoinnissa Annaa kiehtoo eniten jatkuva kehittyminen – aina voi oppia yhä paremmaksi ja paremmaksi. Hän vertaa koodausta ja urheilua: mitä enemmän treenaa, sitä paremmaksi kehittyy.
– Urheilun tavoitteellisuus auttaa minua myös töissä. Koodaus on usein ongelmanratkaisua, ja porkkanana on tuon ratkaisun löytäminen. Kova työ maksaa itsensä aina jossain vaiheessa takaisin.

“Olen ylpeästi nainen miesvaltaisella alalla”

Suomalaisista ohjelmoijista vain murto-osa on naisia, eikä Anna voi ymmärtää miksi! Hän on ylpeä päästessään nyt tasapainottamaan Morganin koodareiden sukupuolijakaumaa.
Hän sai opiskella ammattiinsakin yksin ainoana naisena 15 miehen kanssa.
– Työ vaatii loogista ajattelua ja tarkkoja rutiineja. Lisäksi kehittymismahdollisuuksissa vain taivas on rajana. Näistä näkökulmista ajateltuna ala sopii mielestäni naisiIle erinomaisesti. Itse olen ainakin aivan koukussa. Toivon kovasti, että lisää tyttöjä ryhtyy opiskelemaan alalle.

“Paras urheiluvinkkini karanteeniin: ota ilo irti luonnosta!”

Aktiivisesti treenaava Anna harjoittelee normaalisti kolme tuntia juoksua hallissa joka ilta. Covid19 on nyt kuitenkin muuttanut harjoittelurutiineja radikaalisti. Suurin muutos on urheilemisen siirtyminen ulos luontoon, mihin hän kannustaa myös muita.
– Tässä ajassa on positiivista se, että ihmiset ovat alkaneet ulkoilla. Toivottavasti se tapa säilyy meillä kaikilla. Kotona sisällä voi sen sijaan treenata vaikka kropan omaa painoa hyödyntäen. Eikä aina tarvita mitään kahden tunnin treenejä, 15 minuutin iltatreeni voi olla hyvinkin tehokas, hän kannustaa.