Henkka Avokedosta Morganin uusi kooditaikuri

Henkka Avoketo kirjoitti koodia jo pikkupoikana. Harrastuksesta itselleen uran luonut web-kehittäjä täydentää Morganin devitiimiä Jyväskylästä käsin.

Morganin tuore verkkosivuvelho Henkka Avoketo, morganeiden kesken Superhenkka, oli vain 10-vuotias koodatessaan ensimmäiset verkkosivunsa.

– 2000-luvun alussa omana nettiprofiilina toimivat verkkosivut olivat kovassa huudossa. Pitihän sellaiset itsekin saada. Windowsin Muistion ja kaverilta saamani avun voimin pistin omat sivuni kasaan. Siitä se koodausharrastus sitten lähti, Henkka kertoo.

Harrastuksesta työ

Vuosien mittaan Henkka opiskeli koodausta muun muassa Ohjelmointiputka-foorumilla. Hän hankki myös automekaanikon paperit, mutta huomasi nopeasti, ettei ala ollut oma.

Lopulta koodausharrastuksesta tulikin työ, kun Henkka sai sattumankaupalla paikan laukaalaisesta WordPress-toimistosta. Sen jälkeen hän on ehtinyt työskennellä niin yrittäjänä kuin muissakin toimistoissa.

– Urani alussa toimin fronttikoodarina, eli vastasin lähinnä sivustojen ulkoasuista. Kun osaamista karttui, rupesin itsenäisesti koodaamaan verkkosivuprojekteja alusta loppuun.

Huumorilla mutta tosissaan

Morganille Henkka päätyi monien käänteiden kautta. Työhaastattelussa hän kävi ensimmäistä kertaa vuonna 2019, mutta päätti lopulta jäädä Jyväskylään. Morgan jäi kuitenkin kummittelemaan takaraivoon.

– Morganin rento ja kaverillinen meininki teki minuun heti ensikättelyssä lähtemättömän vaikutuksen, Henkka muistelee.

Pari vuotta myöhemmin Henkka ilmoitti haluavansa Morganin porukkaan mukaan, ja vuonna 2022 hänestä tuli yksi morganeista.

– Nyt kun etätöistä on tullut Morganilla arkipäivää, onnistuu työnteko hyvin täältä Jyväskylästä käsin. Parasta on, että voi itse rytmittää töitään niin kuin haluaa. Morganilla ollaan erittäin joustavia, Henkka tuumaa.

– Morgan on vastannut odotuksiani täysin – täällä tehdään hommia huumorilla mutta tosissaan.