Miksi sinunkin verkkosivusi kannattaa jatkossa olla HTTPS-muodossa?

Alkaako verkkosivustosi osoite kirjaimilla HTTP vai HTTPS? Yhdellä pienellä S-kirjaimella on melkoisen suuri merkitys: se kuvaa sanaa SECURE, turvallinen. Sekä Google-hakukone että eri verkkoselaimet (kuten Chrome ja Firefox) suosittelevat jatkossa kaikkien verkkosivustojen suojaamista.

Anni Kiviniemi

Sisällöntuottaja, Projektipäällikkö, Osakas

Ehkä olet huomannut, että aiemmin HTTPS-alkuisia verkko-osoitteita käytettiin yleisimmin verkkopankeissa tai verkkokaupoissa. Niissä käyttäjän antama tai vastaanottama tieto haluttiin suojata, ettei se olisi ulkopuolisten luettavissa. Jatkossa tietoturvaa halutaan lisätä entisestään. Esimerkiksi hakukone Googlen tavoitteena on saada kaikkien sivustojen liikenne HTTPS-suojatuksi. Google on nyt myös alkanut estää suojaamattomia sivuja näkymästä hakutuloksissaan.

Mitä hyötyä on HTTPS-suojatusta verkkosivusta?

1. Parempi tietoturva

Kun joku vierailee sivuillasi, HTTPS-suojaus turvaa hänen ja www-palvelimen välistä liikennettä. Hyöty on siis molemminpuolinen: sekä kävijät että sivustosi saavat nauttia paremmasta tietoturvasta.

2. Parempi hakukonenäkyvyys

Google käyttää jo nyt sivustojen rankkausperusteena niiden turvallisuutta. Suojatulla sivulla saat siis tietoturvan lisäksi parempaa hakukonenäkyvyyttä.

3. Parempi luottamus verkkopalveluusi

Seuraavaksi Googlen Chrome-selain alkaa myös varoittaa käyttäjiä sivustoista, jotka eivät ole HTTPS-suojattuja, ja jotka kysyvät esimerkiksi salasanaa tai luottokortin numeroa. Käyttäjää varoitetaan sivustosta Not Secure -merkinnällä. Varoitus saattaa heikentää luottamusta ja vähentää sivustovierailuja huomattavasti.

Mitä sivuston haltijan tulee nyt tehdä?

Sivustojen ylläpitäjien helpoin (ja käytännössä ainoa) tapa ratkaista tilanne on lisätä omalle sivustolle HTTPS-suojaus. Muutoksen voi tehdä ylläpitäjä itse tai sivuston tekninen tuki, riippuen taustajärjestelmästä.

Me Morganissa käymme parhaillaan läpi asiakkaidemme sivustojen HTTPS-suojauksia. Tulemme olemaan yhteydessä niihin asiakkaisiin, joilta suojaus vielä puuttuu. Mikäli emme vielä ole ehtineet juuri sinulle soittamaan, voit olla meihin yhteydessä esimerkiksi sähköpostitse aki.karlsson@morgan.fi tai soittamalla 050 542 4296.

Jos et ole vielä asiakkaamme mutta tietoturvallinen ja näyttävä WordPress-sivusto kiinnostaa, soita tai lähetä meille viestiä. Vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.

Lue aiheesta lisää: