Morganin Lars Rosenblad kirjoitti Pohjanmaan kauppakamarin 100-vuotisjuhlakirjan

Vienti-Suomea rakentamassa -teos kertoo Rannikko-Pohjanmaan menestystarinasta

Anni Kiviniemi

Sisällöntuottaja, Projektipäällikkö, Osakas

Pohjanmaan kauppakamari täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Kauppakamari tilasi  juhlavuotensa kunniaksi Morganilta juhlakirjan Vienti-Suomea rakentamassa, joka on nyt julkaistu suomeksi ja ruotsiksi.

Miksi Pohjoismaiden suurin energiaklusteri sijaitsee Vaasassa ja Pohjoismaiden suurin epäorgaanisen kemian klusteri Kokkolassa? Miksi Pietarsaari on menestynyt paremmin kuin monet muut metsäteollisuuden paikkakunnat? Muun muassa näihin kysymyksiin kirja antaa syväluotaavat vastauksensa.

Morgan hallitsee vaativat sisällöt

Pohjanmaan kauppakamari antoi Morganin Lars Rosenbladille toimeksiannon juhlakirjan kirjoittamisesta vuonna 2015. Tilauksena oli kirjoittaa noin 120 sivun tarina siitä, miten Pohjanmaasta kehittyi Suomen menestyksekkäin seutu ja viennin moottori.
– Apunani oli kolme sparraustiimiä Vaasan, Pietarsaaren ja Kokkolan kaupunkiseuduilta. Vuosieni aikana haastattelin kirjaa varten kymmeniä eri elinkeinoelämän asiantuntijoita, Rosenblad kertoo.

Juhlakirjan visuaalinen ilme on Morganin AD:n Tuula Koton käsialaa.

Kiinnostaako oman kotiseudun kehitystarina?

Juhlakirjan tärkeitä kohderyhmiä ovat päättäjät Pohjanmaalla ja koko Suomessa; lisäksi Pohjanmaan kauppakamari jakaa teosta omille jäsenyrityksilleen.

Kirja tarjoaa uusia mielenkiintoisia näkökulmia ja tarinoita kuitenkin aivan kaikille, jotka ovat kiinnostuneita omasta kotiseudustaan ja sen kehityksestä. Halukkaat voivat hankkia kirjan itselleen Pohjanmaan kauppakamarilta.

Lukuiloa!