Morganin sivustot pyörivät nyt kokonaan uusiutuvalla sähköllä

Nopeus ja vihreys – siinä kaksi tärkeintä kriteeriä, kun Morgan päätti siirtää verkkosivustojensa palvelimet Suomeen. Osa sivustoista on jo siirretty ja loput siirretään tulevien viikkojen aikana.

Kaikki Morganin asiakkaat voivat pian iloita siitä, että heidän verkkosivustonsa ovat entistä ympäristöystävällisempiä. Ylläpitoon tarvittava palvelin on nimittäin verkkosivuston hiilijalanjäljen kannalta täysin ratkaiseva, ja kun palvelin toimii uusiutuvalla sähköllä, on koko sivusto vihreämpi.

– Päätimme siirtää ylläpidon Suomessa sijaitseville palvelimille lähinnä kahdesta syystä. Ensinnäkin siirto nopeuttaa sivustojen latautumista ja toisekseen palvelimet pyörivät nyt täysin uusiutuvalla energialla, kertoo Toni Viemerö, Morganin teknologiavastaava. 

Siirrot ovat käynnissä

Aikaisemmin Morganin käyttämät palvelimet sijaitsivat Ranskassa. Siirron myötä palvelimien käyttämä sähkö tulee täysin uusiutuvista lähteistä – 50 prosenttia vesivoimasta ja 50 prosenttia tuulivoimasta. Lisäksi sivustojen latautumisaika nopeutuu muutaman millisekunnin, kun palvelimet sijaitsevat lähempänä. 

Siirrot aloitettiin kesällä ja ne jatkuvat tulevien viikkojen aikana. 

– Olemme tarvittaessa yhteydessä asiakkaisiin, jos asiakkaan tarvitsee ilmoittaa omalle operaattorille nimipalvelumuutoksista, sanoo Toni.

Suojaus aina ajan tasalla

Morganin ylläpito on niin sanottua managed hosting -tasoa. Asiakas voi siis luottaa siihen, että sivuston ja palvelinten tietoturva sekä varmuuskopiot pidetään jatkuvasti ajan tasalla. Lisäksi Morgan hoitaa WordPressin ja lisäosien päivitykset.