Onnea 1-vuotias Morgan!

Tarina siitä, miten kaikki alkoi epämääräisestä kosinnasta

Anna Jeanne Söderlund

Sisältöjohtaja, Osakas

Morgan täytti hiljattain vuoden, eli paikallaan olisi varmaan jonkinlainen yhteenveto yrityksen alkutaipaleesta. Omasta puolestani voin milloin tahansa väittää (ja uskon että moni kollegani yhtyy tähän), että kulunut vuosi on ollut yksi työelämäni ja etenkin yrittäjyyteni parhaista.

Morgan syntyi – kuten moni muu tärkeä asia – monien sattumien summana. Meitä on Morganissa neljä omistajaa/partneria, ja ainakin omalta osaltani voin todeta, ettei yrittäjyys koskaan kuulunut urasuunnitelmiini nuorempana.

Yrittäjyys hiipi elämääni ikään kuin varkain. Sain muutaman vuoden seurata pienyrityksen pyörittämistä lähietäisyydeltä ollessani pienen viestintätoimiston palkkalistoilla. Pikkuhiljaa vahvistui tunne, että pystyisin siihen itsekin. Ja kun työnantajani halusi irtautua yrityksestään, minä ja mieheni Lars ostimme osan sen toiminnasta. Viestintätoimisto Mantra oli syntynyt.

Digitoimiston kanssa yhteistyöhön

Jossain vaiheessa aloimme tehdä yhteistyötä digitoimisto 7am:n kanssa. Yhteistyö sujui alusta saakka hyvin sekä henkilökohtaisella että ammatillisella tasolla. Vaikken siihen aikaan välttämättä tuntenut digi-asioita kovinkaan syvällisesti, ymmärsin kuitenkin heti, että 7am:n tyypit vaatimattomuudestaan huolimatta olivat ällistyttävän taitavia. Meitä yhdisti samanlainen kunnianhimo tehdä hyvää työnjälkeä. Lisäksi täydensimme toisiamme loistavalla tavalla – korkeatasoiset tekniset verkkopalvelut kun eivät saavuta täyttä potentiaaliaan ilman hyviä sisältöjä, ja päinvastoin.

Kohtalokas kosinta

Morganin synnyn kannalta kohtalokkaimmat hetket tapahtuivat eräänä kauniina kesäkuun päivänä ravintola Strampenilla, johon olimme kokoontuneet yhteen 7am:n porukan kanssa lounaalle. Kun olimme ehtineet kahviin asti, yrityksen omistaja Aki esitti hyvin epäsuoran kosinnan. Kosinta oli tosiaan sen verran epämääräinen, etten ollut varma, oliko mitään kosintaa ylipäänsä tapahtunut. Asiaa piti jälkeenpäin kysyä kollegaltani Annilta: ehdottiko Aki tosiaan yhdistymistä?

Kyllä hän sitä ehdotti. Syksyn 2015 aikana kokoonnuimme yhteen monena iltana ja lauantaina, ja kävimme neuvotteluja siitä, miten fuusio käytännössä toteutettaisiin. Tämä prosessi ei aina sujunut täysin virtaviivaisesti, mutta vanha viisaus kuuluu, että on huomattavasti järkevämpi selvittää erimielisyydet ennen yhteisyrittäjyyden alkamista kuin sen jälkeen. Joulukuussa pääsimme yhteisymmärrykseen, ja alkuvuodesta 2016 Morgan näki päivänvalon.

Mahdollisuus luoda hyvä työyhteisö

Päätös ei ole vuoden aikana kaduttanut kertaakaan. Päinvastoin odotukseni ovat toteutuneet ja usein ylittyneet. Olen entistä vakuuttuneempi, että tämä oli oikea tapa jatkaa omaa yrittäjäuraa.

Morgan on jo ensimmäisenä vuotenaan päässyt erittäin hyvään vauhtiin, mistä esimerkiksi kolmen uuden henkilön palkkaaminen on erinomainen osoitus. Yhteisyrittäminen on mielestäni mitä parhain yrittämisen muoto, kun isoista ja tärkeistä asioista ei tarvitse päättää yksin. Uskon, että näin syntyy myös parempia päätöksiä.

Lisäksi fuusioituminen digitoimiston kanssa on suonut mahdollisuuden kehittää omaa osaamista aivan hurjasti. Tuntuu että opin joka päivä jotain uutta.

Toinen erittäin tärkeä asia on ollut ainutlaatuinen tilaisuus rakentaa juuri sellainen työpaikka, jossa itse haluaisi olla töissä. Ja tätä en näe mitenkään omana saavutuksenani, vaan Morganissa ihan jokainen ottaa vastuun hyvän työilmapiirin luomisessa.

Hyvä työilmapiiri, mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön ja mahdollisuus oppia uutta ovat monen tutkimuksen mukaan juuri niitä asioita, jotka motivoivat työntekijöitä enemmän kuin korkea palkka tai hieno asema. Ei siis mikään ihme, että maanantaisin on usein tosi mukava päästä takaisin Morganiin viikonlopun jälkeen.