Puhdas Itämeri – huippuunsa viritetty lahjoitussivusto

Toteutimme John Nurmisen Säätiölle lahjoitusjärjestelmän, jossa kävijä voi pelastaa kartalta Itämerta palan kerrallaan.

Anna Jeanne Söderlund

Sisältöjohtaja, Osakas

John Nurmisen Säätiö on yli kymmenen vuoden ajan tehnyt töitä Itämeren ympäristönsuojelun hyväksi. Tehostaakseen lahjoitusten keräämistä säätiö tarvitsi uuden teknisesti edistyksellisen verkkopalvelun. Toiveena oli, että kävijä pystyy suojelemaan merta konkreettisesti ja helposti, muun muassa valitsemalla kartalta palan tai useamman palan Itämerta, vaikkapa oman mökin rannasta. Palvelun piti myös toimia kaikilla päätelaitteilla.

Selkeä, visuaalinen ja informatiivinen

Näistä lähtökohdista Morgan Digital suunnitteli John Nurmisen Säätiölle Puhdas meri -sivuston. Pelastettava pala merkataan karttaan ja lahjoittaja saa siihen nimensä tai nimimerkkinsä ja valitsemansa kuvan. Hän saa myös diplomin kiitoksena Itämeren tilan auttamisesta. Palvelussa on panostettu paljon siihen, että lahjoittajat haastavat somen kautta kaverinsakin mukaan. Lahjoitus maksetaan kätevästi verkkopankkitunnuksilla, luottokortilla tai PayPalissa,

­–­ Olemme tyytyväisiä lahjoitussivuston informatiivisuuteen, selkeyteen ja visuaalisuuteen. Lahjoituksen tekeminen onnistuu uuden sivuston kautta entistä paremmin ja palan personointi tekstien ja kuvien avulla tarjoaa lahjoittajille uusia mahdollisuuksia, kiittelevät varanhankintajohtaja Minna Korpela ja varainhankintavastaava Maija Salmiovirta John Nurmisen Säätiöltä.

Hyvä käyttöliittymä avainasemassa

Puhdas Itämeri -palvelun kaltaisessa toiminnallisessa verkkopalvelussa hyvä käyttöliittymä on ratkaisevassa asemassa. Se täytyy suunnitella ja toteuttaa siten, että palvelun käyttö on helppoa, sujuvaa ja mukavaa, eikä tekniikka saa aiheuttaa kävijälle harmaita hiuksia. Uusi verkkopalvelu pitää sisällään useita integraatiota, ja se toimii luonnollisesti sujuvasti kaikilla päätelaitteilla.

Morgan kehitti verkkopalvelun John Nurmisen Säätiölle nopealla aikataululla – työ aloitettiin kesäkuussa ja se valmistui elokuussa. Myös iso verkkohanke voidaan siis viedä ketterästi läpi, kun asiakas on aktiivisesti mukana prosessissa.

Morganissa iloitaan uudesta merkittävästä asiakkaasta, jota palvelemalla pystymme itsekin edistämään tärkeää työtä luonnon hyväksi. Rehevöityminen on yksi Itämeren vakavimmista ongelmista. Sen seurauksena vedet samenevat, kuolleiden merenpohjien alueet lisääntyvät ja sinileväkukinnat yleistyvät. John Nurmisen Säätiö parantaa meren tilaa minimoimalla sinne tulevaa ulkoista kuormitusta: jätevesien puhdistusta tehostetaan ja teollisuuden päästöjä pienennetään. Myös maatalouden valumien vähentämiseksi etsitään aktiivisesti tehokkaita keinoja.

Osallistu sinäkin

Haastamme kaikki mukaan Itämeren pelastustalkoisiin osoitteessa www.puhdasmeri.fi

Jo kymmenen euron sijoituksella merestä pystyy poistamaan 50 kg sinilevää!