Toni as a Morgan

BE A MORGAN -juttusarja jatkuu: tällä kertaa Toni kertoo, mikä karvattomissa kissoissa kiehtoo ja miten etätyöläinen hoitaa työmatkaliikunnan.

Anna Jeanne Söderlund

Sisältöjohtaja, Osakas

Kuka olet, mistä tulet?

Olen Toni ja tulen Hapskilta. Eli juuriltani olen vaasalainen, mutta muutin kultaisella 90-luvulla pienen välipysähdyksen kautta Helsinkiin, josta reilu 10 vuotta sitten muutimme Espoon erityistalousalueelle.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Ehkä eniten tykkään maastopyöräillä. Lähinnä kaikki ulkoilun kaltainen toiminta maistuu, ja kuntosalillakin yritän käydä. Hyvänä kakkosena tulee elokuvat, hyvä ruoka, ruuanlaitto ja herkuttelu. Tykkään myös toisinaan pelailla tietokonepelejä.

Kuinka monta kilometriä pyöräilit vuonna 2018?

Juuri nyt mittari sanoo 7 045 km vuodelle 2018. 7 500 km vuositavoitteessa oltiin vielä hetki sitten sitten kiinni, mutta viikon vatsaflunssa ja työmatkustelu Vaasaan rokotti tästä.

Mitä työpäiviisi kuuluu?

Koska en sijaitse fyysisesti Vaasassa kuten koko muu Morganin porukka, teen etätyötä kotoa käsin. Maanantait tosin vietän etä-etätöissä asiakkaan toimistolla Helsingissä.

Työtehtäviini kuuluu seurata, että Morganin palvelimet käy ja kukkuu. Lisäksi kehitän sisäisiä prosesseja devausosastolla sekä teen koodaushommia 🤓

Melko usein työpäivän päätteeksi suoritan ”työmatkasimulaation”, eli ajan pyörällä vähintään tunnin lenkin, ikäänkuin päättääkseni työpäivän. Myös talvisin.

Mikä omassa alassasi on parasta?

Uuden oppiminen ja omaksuminen on niin helppoa, ja vastaukset askarruttaviinkin kysymyksiin muutaman klikkauksen päässä.

Mitä polkua pitkin päädyit Morganiin?

Olemme olleet Morgan perustajaosakkaan Aki Karlssonin kanssa kavereita teini-iästä saakka, ja vuonna 2010 Aki kysäisi, mikäli minua kiinnostaisi kokopäiväinen työ hänen yhden miehen yrityksessään, 7am:ssa. Olinkin Akia auttanut silloin tällöin ja nyt oli hyvä sauma virallistaa tämä virkasuhde, kun ura mainostoimistomaailmassa alkoi käymään tylsäksi. Pikakelaus tästä alkuvuoteen 2016 ja 7am:n sekä Mantran yhdistymiseen, jonka jälkeen käyntikortissa onkin lukenut Morgan.

Mitä #Morganspirit merkitsee sinulle?

Nimensä mukaisesti hyvää henkeä. Meillä voi olla oma itsensä ja työkaverit ovat hyviä tyyppejä.

Mikä on haastavinta työssäsi, entä palkitsevinta?

Haastavinta on ehkä vetää viiva työn ja vapaa-ajan välille. Varsinkin näin etänä työskennellessä ja atk-juttuja vapaa-ajalla harrastavana saattaa välillä tulla tehtyä pari pikku juttua myös iltasella. Palkitsevinta on saada asiakkaalta positiivista palautetta.

Mitä muut morganilaiset eivät sinusta vielä tiedä?

Olen esports-hipsteri. Pelasin tietokonepelejä SM-tasolla edellisellä vuosituhannella, before it was cool.

Päättömin nettivillitys urasi varrelta?

WAP-sivut ovat kyllä aika kärkikastia. Myös virtuaali-tamagotchien koodaus tuntui aavistuksen hukkaan heitetyiltä resursseilta. Disainin osalta pienet pikselifontit, 45 asteen kulmat ja lens flaret pistävät hymyilyttämään.

Miksi karvattomat kissat voittaa karvaiset 6–0?

Sfinksit ovat hyvin seurallisia. Hyvin, hyvin seurallisia. Ne tykkää olla mukana kaikessa mitä tapahtuu, eli kokkaus keittiössäkin sujuu melko usein niin, että Pelle makaa olkapäilläni ja seuraa, että kaikki sujuu kuten reseptissä lukee. Myös työpäivää vietetään usein kissan kanssa.

Ja onhan noi nyt aika paljon mahtavamman näköisiä, kuin perinteinen karvakasa.

Plus, eipähän tarvitse omistaa teippirullaa kissankarvojen vuoksi.