Vappu Jaakkola vahvistaa Morganin graafista puolta

Pian graafiseksi suunnittelijaksi valmistuva Vappu Jaakkola saapui Rovaniemeltä asti täydentämään Morganin tiimiä. Harjoittelijana aloittanut ja sittemmin tiimin vakiovahvistukseksi siirtynyt Vappu on päässyt kanavoimaan luovuuttaan jo monissa erilaisissa projekteissa.

Menneet kuukaudet ovat olleet Vappu Jaakkolalle vaiherikkaat. Lapin yliopistossa opiskeleva, gradua vaille valmis graafinen suunnittelija hyppäsi viime syksynä tuntemattomaan muuttaessaan Rovaniemeltä Vaasaan.

Lokakuussa Vappu pääsi Morganille harjoittelijaksi, ja helmikuussa hänestä tuli täysiverinen morganilainen. Hän on mukana tuottamassa Morganin mainostoimistopalveluja.

– Morganin trendikkyys ja todella taitavalta vaikuttava työyhteisö vetivät puoleensa, kun etsin harjoittelupaikkaa. Tämä vaikutti paikalta, jossa pääsisin näyttämään osaamiseni. On mahtavaa, että sain jatkaa tässä huipputiimissä, iloitsee Vappu.

Kolumneista kuvituksiin

Vapulla on hihassaan valtavasti media-alan kokemusta – nuoresta iästään huolimatta hän on ollut mukana lehtimaailmassa jo 10 vuotta. Jo yläkouluikäisenä hänen piirroksiaan julkaistiin Kuusamon Koillissanomissa, jossa hänestä tuli vuosien varrella tuttu kasvo. Toimittajana hän on päässyt kirjoittamaan artikkeleita ja kolumneja, valokuvaamaan, kuvittamaan sekä taittamaan.

Vaikka Vappu kertoo nauttineensa toimittajuudesta ja kolumnien kynäilystä, on visuaalinen ura aina kiehtonut häntä erityisesti.

– Innostun, kun saan herättää visioita henkiin kokeilevilla kuvituksillani. Siskoni totesi minulle jo nuorempana, että minusta tulee graafinen suunnittelija. Oikeassa oli! Vappu naurahtaa.

Ennen matkaansa Morganilla Vappu ehti toimimaan muun muassa Lapin suurimman opiskelijatapahtuman Poronkuseman graafikkona. Vapun mukaan toimittajataustasta on paljon hyötyä myös visuaalisella alalla.

– Tarinankerrontataidot ovat tärkeässä roolissa brändi-ilmeiden rakentamisessa, hän korostaa.

Luovuus pääsi heti valloilleen

Vappu pääsi jo harjoitteluaikanaan osallistumaan häntä ohjanneen AD Johanna Lundströmin sekä muiden morganilaisten kanssa useaan eri kokoluokan projektiin – hän loihti muun muassa kuvituksia, ikoneita, julisteita, esitteitä sekä brändimanuaalin. 

– Täällä jokainen pääsee tekemään monipuolisesti sitä mitä osaa, sanoo Vappu.

Vappu kertoo saaneensa tekemiseensä paljon lisää itsevarmuutta Morganilla. Tästä hän kiittää toimiston tsemppaavaa ja luovaa ilmapiiriä.

– Morganilla on rento mutta tehokas meininki. Minut otettiin heti porukkaan mukaan, ja olen kasvanut graafisena suunnittelijana valtavasti. Täällä kannustetaan uuden oppimiseen, ja ehkä joskus pääsen kokeilemaan siipiäni esimerkiksi käyttöliittymäsuunnittelussa, Vappu haaveilee.