Viisi syytä, miksi WordPress on niin ylivertainen

WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä (CMS), sillä sitä käyttää 25% kaikista maailman verkkosivuista. Morganin suhde WordPressin kanssa on pitkä ja pintaa syvemmällä: olemme käyttäneet mutta myös kehittäneet sitä jo yli 10 vuoden ajan.

Anni Kiviniemi

Sisällöntuottaja, Projektipäällikkö, Osakas

Toimitusjohtajamme Aki Karlsson vakuuttui WordPressistä jo yrittäjyytensä alkuajoista lähtien, joten vuosien myötä olemme saaneet seurata järjestelmän kasvua ja kehitystä varsin läheltä. Haluamme nyt kertoa, miksi WordPress, oikeasti, on niin ylivertainen.

1. Helppokäyttöisyys: suuren kehittäjäyhteisön ansiosta WordPress toimii varmasti ja näppärästi

WordPressin taustalla hyörii tuhansien vapaaehtoisten kehittäjäyhteisö (johon myös teknologiavastaavamme Toni Viemerö kuuluu). Yhteisön jäsenet tekevät järjestelmään jatkuvasti parannuksia, joita WordPressin taustalla oleva 437 työntekijän yritys Automattic päätyökseen kehittää. Tietotekniikan maailmasta liian tutuiksi tulleet bugit, jumit ja harmaat hiukset ovat siis WordPressissa erittäin harvinaisia. Koska järjestelmällä on lisäksi miljoonia käyttäjiä, sen toimivuus, prosessien kulut ja helppokäyttöisyys on hiottu huippuunsa.

Me Morganissa olemme kehittäneet sisällön hallinnan näppäryyttä WordPressissä yhä pidemmälle. Olemme rakentaneet järjestelmään itse lisäosia, jotka helpottavat ja nopeuttavat käyttäjän työtä. Esimerkiksi yhteen paikkaan muutettu yhteystieto päivittyy automaattisesti muuallekin. WordPressin voi myös ohjelmoida asemoimaan syötetyt tekstit ja kuvat fiksusti oikeille paikoilleen ja oikean kokoisena. Silloin sisältöä ei edes voi syöttää väärin, jolloin päivitys on helppoa ja lopputulos tyylikäs!

2. Hakukoneystävällisyys: Google rakastaa WordPressia

Hakukoneet ja oikein optimoidut WordPress-sivustot ovat toistensa parhaat kaverit. Erityisesti Google pitää WordPressin hakukoneystävällisistä URL-osoitteista ja selkeistä sivurakenteista. Myös verkkosivujen sisältöjä tuottaessa kannattaa kiinnittää tarkasti huomiota niiden hakukoneystävällisyyteen.

Morgan ohjelmoi sivustojen lähdekoodin aina sellaiseksi, että se palvelee hakukoneita vieläkin optimaalisemmin. Teemme asiakkaan priorisoimista aiheista sivustolle tarkennettuja metatietoja, jolloin hakutulos pystytään kohdentamaan entistäkin paremmin.

3. Monipuolisuus: WordPress-sivusto kasvaa ja kehittyy tarpeidesi mukaan

WordPress on avoimen lähdekoodin järjestelmä, mikä tarkoittaa, että sen voi vapaasti ottaa käyttöönsä ja kehittää sen koodia täysin omien tarpeidensa mukaisesti. Toisin on suljetuissa järjestelmissä, joilla voi tehdä vain sitä mitä alkuperäinen kehittäjä on päättänyt että niillä tehdään. WordPress soveltuukin uskomattoman moniin tarpeisiin: yrityksille, artisteille, mediataloille, digijulkaisuille, blogeille… Se käy erinomaisesti suurillekin konserneille, joilla on hallittavanaan useita eri verkkosivustoja.

Koska me Morganissa olemme itse mukana WordPressin kehittämisjoukoissa, tunnemme järjestelmän läpikotaisin. Olemme laajentaneet sitä asiakkaan tarpeiden mukaan, lähes mihin tahansa käyttöön. Olemme esimerkiksi rakentaneet kokonaisvaltaisia verkkokauppoja sivuston jatkeeksi. Sisällöntuotantoa pystytään myös automatisoimaan esimerkiksi synkronoimalla eri järjestelmiä WordPressin kanssa. Tällöin sisältöä sekä noudetaan sivustolle että viedään sivustolta muihin järjestelmiin automaattisesti.

4. Turvallisuus: tietoturvaa tarkkaillaan ja siitä huolehditaan joka hetki

Suuri kehittäjäjoukko edesauttaa myös WordPress-sivustojen turvallisuutta. Tietoturvaa tarkkaillaan ja kehitetään herkeämättä. Väärissä käsissä turvallinenkin alusta voi kuitenkin joutua hakkeroinnin kohteeksi, joten on ensiarvoisen tärkeää, että päivitykset ja salasanat ovat kunnossa, ja hosting sijaitsee luotettavalla taholla osaavissa käsissä.

Morganille sivustojen turvallisuus on sydänasia. Käytämme suojauksia ja estoja, joilla pidetään ahkerimmatkin hakkerirobotit loitolla. Valvomme jatkuvasti palvelimien ja järjestelmien toimintaa ja teemme päivittäiset varmuuskopiot, aivan kaikesta, fyysisesti eri palvelinkeskuksiin kuin missä itse sivustot sijaitsevat. Sivuistolle on mahdollista kehittää myös kuormantasaus- ja välimuistiratkaisuja, jotka varmistavat, että sivustot toimivat moitteetta raskaastakin liikenteestä huolimatta.

5. Budjettivarmuus: WordPress-sivustojen rakentaminen harvoin ylittää suunniteltua budjettia

Koska WordPressin järjestelmän perusteet ja oletustoiminnot on kehitetty jo valmiiksi, uuden sivuston rakentaminen pitää suunnitellun budjetin helpommin kuin muut järjestelmät. Pyörää ei siis tarvitse keksiä eikä koodata uudelleen, vaan voimme keskittyä kehittämään sitä, mitä asiakas todella tarvitsee.


Kiinnostuitko sivustosi rakentamisesta WordPressilla?
Kysy lisää Aki Karlssonilta: p. 050 542 4296, aki.karlsson@morgan.fi

Referensseistämme voit tutkia, mitä kaikkea hienoa ja pätevää WordPressilla voikaan tehdä.