WordPress-käyttäjille lähetetty huijausviestejä – tässä toimintaohjeet asiakkaillemme

Monet WordPress-käyttäjät ovat saaneet sähköposteihinsa huijausviestejä, joissa kehotetaan lataamaan lisäosa sivuston korjaamiseksi. Tässä asiakkaillemme ohjeet, miten toimia epäilyttävien viestien kanssa.

Kaikki järjestelmät WordPress mukaan lukien ovat alttiita erilaisille huijausviesteille. Viime aikoina muun muassa Morganin asiakkaat ovat saaneet viestejä, joissa heidän WordPress-asennuksensa ilmoitetaan haavoittuneen ja heitä pyydetään asentamaan korjaava lisäosa. Tällaisilla viesteillä yritetään paitsi kalastella tietoja, myös ottaa vastaanottajan sivusto haltuun asentamalla sinne haitallista koodia lisäosan kautta.

Asiakkaamme voivat epäilyttävän viestin saadessaan toimia seuraavasti:

  • Voit jättää viestin täysin huomiotta. Morganin verkkosivustoille tarjoamaan Managed Hosting -palveluun sisältyy sekä palvelinten, virustorjunnan että sovellusten valvonta ja päivitykset. Asiantuntijamme tarkastavat aina ohjelmistojen ja lisäosien päivitykset ennen niiden asentamista, jotta voimme minimoida mahdolliset ongelmatilanteet. Asiakkaidemme ei siis tarvitse itse huolehtia lisäosien asentamisesta ja päivittämisestä.
  • Jos olet epävarma, voit olla yhteydessä joko nimettyyn yhteyshenkilöösi Morganilla tai Service Deskiimme: servicedesk@morgan.fi.