Magnus Rodas, tervetuloa Morganiin!

Morgan ylpeänä esittää: uusi koodarimme, Magnus Rodas. Tämä luonnosta nauttiva sieniguru hyppää täydentämään mahtitiimiämme suoraan Danfossilta.

Magnus Rodasin uusi vuosikymmen alkoi rytinällä. Hän aloitti sekä uudessa työpaikassa että uudessa ammatissa. Morgan sai Magnuksesta web-kehittäjän, joka alkaa nyt hioa taitojaan vieläkin pidemmälle. Edessä on Morgan-tyyliin vaativia ja näyttäviä web-sivustoja, joiden ohjelmoinnissa Magnus saa tulevaisuudessa näyttää vastahiotut koodarinkyntensä. 

“Aloin opiskella web-ohjelmointia vahingossa. Onneksi! ”

Magnus päätti entisen työnsä ohella opiskella uuden ammatin ja eksyi puolivahingossa VAMKin tietotekniikan linjalle. Web-kehityksen kurssit veivät miehen odottamatta mukanaan, ja pian hän huomasi hurahtaneensa koodaukseen täysin.

– Vaikken ollut alaa koskaan ennen kokeillut, tajusin, että tätä haluan tehdä. Opinnoistani on jäljellä vielä opinnäytetyö, jonka aion tehdä Morganille.

“Morgan kiinnosti työpaikkana ja ylitti lopulta odotukset”

Magnus oli kuullut Morganin hyvistä meiningeistä ystävältään Emilialta (Morganin AD)  ja mietti hakevansa firmasta töitä opintojensa jälkeen. Mitä enemmän hän Morganiin kuitenkin tutustui, sitä paremmalta se alkoi tuntua, ja työhakemus lähti jo ennen koulun papereita. 

– Voin sanoa, että Morgan on ollut työpaikkana vieläkin parempi, mitä odotin. Tosi hyvä ilmapiiri. Hyviä tyyppejä. Hyvä toimisto ja työkalut. Sain myös kaikilta hyvän vastaanoton, hän iloitsee. 

“Olen perhokalastava ja leijalautaileva sienien kasvattaja” 

Mikä Magnusta sitten kiinnostaa työpaikan ovien ulkopuolella? Vaikka mikä! Ainakin aika moni ulkoilmajuttu ja oman ruoan hankkiminen. Loppukesällä hän lähes asuu sienimetsässä (suurin aarre on hunajalta maistuva mustavahakas). Lisäksi Magnus kasvattaa sieniä omassa keittiössään. Harrastus on lipsahtanut hifistelyn puolelle, sillä hän on rakentanut jopa oman pienen laboratorion, jossa sieniä voi kloonata ja sienirihmastoa käsitellä steriilisti. Parhaillaan kotikeittiössä tekevät satoa ainakin kuningasosterivinokkaat, siitakkeet ja koivuvinokkaat. 

Koska luonto ja ruoka ovat lähellä tämän koodarin sydäntä, myös kalastus kuuluu lempiharrastuksiin. Parasta on seistä koskessa ja perhokalastaa taimenia.
– Lisäksi haluaisin oppia paremmaksi valokuvaajaksi ja leijalautailijaksi. Välineet ja perustaidot minulla jo on, mutta seuraavaksi aion opetella näissä vieläkin paremmaksi, hän hymyilee.


Magnuksen herkullinen tattipasta

  • Viipaloi herkkutatit ohuiksi ja paista öljyssä, kunnes ne saavat väriä.
  • Lisää pannulle valkosipulia, persiljaa ja tilkka valkoviiniä tai valkoviinietikkaa
  • Lisää pannulle kermaa
  • Sekoita joukkoon  al-denteksi kypsennetty pasta
  • Ruoka on valmis, kun pasta on kypsentynyt

Magnuksen suussasulavat lampaankääpäpihvit

  • Paista kuivalla pannulla lampaankääpien nesteestä suurin osa pois 
  • Valmista vehnäjauhoista, maissitärkkelyksestä ja vedestä löysä taikina
  • Mausta taikina suolalla ja muilla suosikkimausteillasi
  • Dippaa sienet taikinaan, ja pyörittele ne sitten Panko-korppujauhoissa
  • Paista pihvit rapeiksi pannulla tai uunissa
Vinkki! Sienipihvistä voi tehdä esimerkisi sieniburgerin.