PTT:n verkkosivuston suuri datamäärä käärittiin selkeään pakettiin

Pitkään toimineen Pellervon taloustutkimuksen sivusto koki Morganin käsissä täyden muodonmuutoksen. Uusi sivusto tekee tiedonhausta helppoa ja antaa työkaluja mielenkiintoisemman sisällön luontiin.

Täysi tekninen ja graafinen uudistus

Pellervon taloustutkimus (PTT) on vuodesta 1979 toiminut tutkimuslaitos, joka tuottaa monipuolista tietoa taloudesta yrityksille, yhteisöille ja päättäjille. PTT:n sivuston on tarkoitus toimia laajana tietopankkina, josta kävijä löytää ajankohtaista tutkimustietoa ja talousennusteita helposti.

Vuonna 2022 sivusto oli kuitenkin tiensä päässä, ja se haluttiin uudistaa teknisesti ja graafisesti täysin. Tärkeimpinä tavoitteina oli

  • selkeyttää sivuston rakennetta ja parantaa käyttäjäystävällisyyttä
  • helpottaa tiedon löydettävyyttä
  • tehdä sivuston ulkoasusta näyttävämpi ja kiinnostusta herättävä

Morgan vastasi sivuston kokonaisvaltaisesta uudistamisesta aina ulkoasusuunnittelusta koodaukseen.

“Verkkosivuston uudistusta tehdessämme mietimme etenkin sivuston erilaisia kävijöitä ja heidän tarpeitaan. Miten sekä talouden asiantuntijat että talouskysymyksistä kiinnostuneet kansalaiset löytäisivät helposti heille tärkeän tiedon äärelle? Uudistuksen yhteydessä keksimme uusia tapoja koostaa ja tarjota tutkimuksia sekä ennusteita kävijöille.”

Kimmo Mäkilä
Viestintäpäällikkö, PTT


Käyttäjä löytää etsimänsä

Jotta PTT:n sivut voisivat palvella käyttäjiään paremmin ja tieto olisi helpommin löydettävissä, panostettiin uudistuksessa sekä tiedon loogisempaan jäsentelyyn että hyviin hakutoimintoihin. 

Suuren avainsanamäärän sijasta uudella sivustolla tieto on koottu viiden ison teeman – kuten asumisen ja ilmaston – alle. Tämä tekee hakutoimintojen ja filttereiden käytöstä helpompaa, ja sivusto ohjaa kävijän halutun tiedon äärelle.

Sivuston rakenteeseen tehtyjen muutosten myötä siitä tuli myös teknisesti saavutettava, ja sivustoa pystyy lukemaan kunnolla ruudunlukijalla. Lisäksi Morgan opasti asiakasta saavutettavan sisällön luomisessa.


Ammattimaisempi ulkoasu

PTT:n sivusto sai uudistuksen yhteydessä täysin uuden ilmeen. Sävymaailmaa rauhoitettiin tummemmilla väreillä asiantuntevamman vaikutelman luomiseksi.

Ulkoasusuunnittelun lisäksi Morgan teki PTT:lle kuvasuunnitelman viiden suuren tutkimusteeman mukaisesti. Laadukkaiden kuvien avulla sisällöstä saadaan entistä mielenkiintoisempaa.


Kattava sisältö siirrettiin vanhalta sivustolta uudelle automaattisesti, eikä manuaalista työtä juurikaan tarvittu.

Sisällöt siirrettiin automaattisesti

Koska siirrettävää dataa vanhalta sivustolta oli paljon, oli PTT:n toiveena sisällön automaattinen siirto ajan säästämiseksi. Tämä toteutettiin, ja kattava sisältö siirrettiin nykyiselle sivustolle ilman suurempaa manuaalista työtä.

Uusi sivusto taipuu hyvin monipuoliseen sisällöntuotantoon ja muutoksiin erilaisten graafisten elementtien ansiosta. Näin sivustoon on saatu lisää eloa, ja sisältöjä on mieluisampi niin selata kuin tuottaakin.

Miten voimme olla avuksi?

Kartoittamalla tarpeenne selvitämme yhdessä, kuinka voimme auttaa yritystänne tavoitteiden saavuttamisessa.