Wärtsilän Smart Technology Hubin sivusto visualisoi tulevaisuutta

Morgan suunnitteli ja toteutti Wärtsilän uuden Smart Technology Hubin verkkosivuston ja esittelyanimaation. Wärtsilän historian suurimmalle investoinnille haluttiin luoda arvoisensa verkkosivusto, joka visualisoi yhteistyötä, innovaatioita sekä alan ja alueen huippuosaamista – nyt ja tulevaisuudessa.

Täysin animoitu sivusto

Wärtsilän Smart Technology Hub on kansainvälisesti ainutlaatuinen tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskus, joka on parhaillaan rakenteilla Vaasan Vaskiluotoon. Smart Technology Hub on konkreettinen askel Wärtsilän älykkään merenkulun ja älykkään energia-alan visioissa.

Morgan vastasi Smart Technology Hubin sivuston graafisesta suunnittelusta, animoinnista, ohjelmoinnista ja hosting-palveluista. Lisäksi sivuston kuvituksista toteutettiin erillinen Smart Technology Hubia esittelevä animaatiovideo.

Yhteistyö Morganin kanssa sujui hyvin, ja olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä. Uusi sivusto on tyylikäs ja näyttävä sekä helppo päivittää ja laajentaa tulevaisuuden tarpeiden mukaan.

Hanna-Mari Soini
Viestintäjohtaja, Wärtsilä Finland Oy


Visuaalinen taidonnäyte

Smart Technology Hubin sivuston näyttävyydelle asetettiin yhteisesti alusta alkaen kovat tavoitteet. Sivuston haluttiin ilmentävän Hubin kansainvälistä merkitystä ja ainutlaatuista yhdessä tekemisen toimintamallia.


Vaativa toteutus

Wärtsilä toivoi sivuston olevan käyttäjäystävällinen ja visuaalisesti mielenkiintoinen. Kokonaisuuden suunnittelu ja toteutus vaativat rautaista design-kokemusta ja -taitoa. Sivuston visuaalisuus on sekä teemallisesti että tyylillisesti yksi Morganin vaativimmista toteutuksista.

Teemat. Suuret linjat kiteytettiin konkreettisiksi kuviksi.

Ulkoasun suunnittelun lähtökohtana oli varsin suuri ja polveileva kokonaisuus: kuvitusten haluttiin kuvastavan abstrakteja tulevaisuuden visioita, yhteistyötä ja innovatiivisuutta mutta myös nykyisiä jo olemassa olevia konkreettisia toteutuksia.

Tyyli. Kuvitussarja punoutuu yhteen Wärtsilän väreissä.

Morgan räätälöi Smart Technology Hubin sivuston kuvituksille oman yksilöllisen tyylin, joka on väriensä puolesta tunnistettavissa Wärtsilän brändiksi. Graafiset hahmot ja elementit kuitenkin erottuvat omana kokonaisuutena Wärtsilän muusta ilmeestä.

Tekniikka. Animaatiot keskustelevat sisällön kanssa.

Animaatioiden suunnittelu, sisällöntuotanto ja ohjelmointi vaativat runsaasti räätälöintiä ja tarkkaa käsityötä, jotta kokonaisuus toimii ja ilme säilyy eheänä. Lopputuloksena tekstit ja liikkuvat kuvat istuvat luontevasti yhteen kaiken kokoisilla ruuduilla ja eri selaimilla.


Virstanpylväät seuraavat Hubin rakentumista ja saavutuksia

Smart Technology Hubin sivustolla on myös uutisia ja Hubiin liittyviä hankkeita kuten Smart Partner Campus ja kelluva laboratorioVirstanpylväille kehitettiin oma sivupohjansa, jossa seurataan Hubin rakentumista ja muita merkittäviä saavutuksia.


Animaatiot poimittiin samaan videoon

Morgan koosti lisäksi Smart Technology Hubia esittelevän videon sivustolle luoduista animaatioista. Videoon lisättiin myös uusia animointeja ja esittelytekstejä. Wärtsilä käyttää videota markkinointitarkoituksiin muun muassa sosiaalisessa mediassa ja messuilla.

Yhteistyö Morganin kanssa sujui hyvin, ja olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä. Uusi sivusto on tyylikäs ja näyttävä sekä helppo päivittää ja laajentaa tulevaisuuden tarpeiden mukaan. Myös Morganin laaja ymmärrys Vaasan seudun energiateknologian keskittymästä toi lisäarvoa animaation sisällön suunnitteluun.
Hanna-Mari Soini Viestintäjohtaja, Wärtsilä Finland Oy

Miten voimme olla avuksi?

Kartoittamalla tarpeenne selvitämme yhdessä, kuinka voimme auttaa yritystänne tavoitteiden saavuttamisessa.