Wärtsiläs webbsajt för Smart Technology Hub visualiserar framtiden

Morgan levererade en webbsida med tillhörande animationer för Wärtsiläs Smart Technology Hub. Projektet är den största investeringen i Wärtsiläs historia och förtjänar förstås därför en webbsajt av högsta klass. Grundidén var att visualisera samarbete, innovation och spetskompetens – nu och i framtiden.

En helt animerad webbsida

Wärtsiläs Smart Technology Hub är ett unikt center för forskning, produktutveckling och produktion som växer fram på Vasklot i Vasa. Centret är ett konkret steg i Wärtsiläs vision för intelligent sjöfart och intelligent energiförsörjning.

Samarbetet med Morgan löpte bra och vi är väldigt nöjda med resultatet. Den nya webbsajten är visuellt häftig och elegant, och den är lätt att uppdatera och går att utveckla för framtida behov.

Hanna-Mari Soini
Kommunikationsdirektör, Wärtsilä Finland


Visuell toppnivå

Wärtsilä och Morgan satte från början ribban högt för det visuella uttrycket. Webbsidan ska avspegla Hubens internationella betydelse och unika samarbetsmodell.


Höga krav

Wärtsiläs utgångspunkt var att webbsajten ska vara användarvänlig och visuellt intressant. Resultatet är en webbsida som både designmässigt och tekniskt är en av Morgans mest krävande webbsajter någonsin.


Tema. Stora linjer blir till konkreta bilder.

Utgångspunkten för storytellingen och designen var en stor och komplicerad helhet. Bilderna skulle beskriva abstrakta framtidsvisioner, samarbete och innovationer, men också befintliga, konkreta element.

Stil. Wärtsiläs färger knyter ihop illustrationerna.

Riktlinjerna för Wärtsiläs varumärke styrde designprocessen, men inom ramen för dem skapade Morgan en helt egen stil. De animerade gestalterna och elementen blir en egen identifierbar helhet inom brandet.

Teknik. Animationerna diskuterar med innehållet.

Animationsdesignen, innehållsproduktionen och kodningen krävde mycket finjustering och noggrant hantverk för att skapa en konsekvent, fungerande helhet. Slutresultatet är att texterna och och de rörliga bilderna naturligt smälter samman på olika slags skärmar.


Milstolparna följer med hur Huben framskrider

Smart Technology Hubs webbsajt publiceras också nyheter och projekt inom Huben såsom Smart Partner Campus och det flytande laboratoriet. För projektets milstolpar designade vi en egen sidmall där besökarna kan följa med hur Huben växer fram och når resultat.


Animationerna gjordes till en video

Till projektet hör också en video som editerades av alla animationer på webbsajten. Wärtsilä använder videon i sin marknadsföring bland annat på sociala medier och på mässor.

Samarbetet med Morgan löpte bra och vi är väldigt nöjda med resultatet. Den nya webbsajten är visuellt häftig och elegant, och den är lätt att uppdatera och går att utveckla för framtida behov. Också Morgans djupa förståelse för energiteknologiklustret i Vasaregionen gav mervärde åt arbetsprocessen.
Hanna-Mari Soini Kommunikationsdirektör, Wärtsilä Finland

Hur kan vi vara till hjälp?

Genom att börja med en kartläggning av era behov tar vi tillsammans reda på hur vi kan hjälpa ditt företag att nå era mål.