Jättimäinen sivustouudistus toteutettiin saavutettavana

Morganin koko osaamispaletti oli käytössä Lakeuden Etapin laajassa ja vaativassa verkkopalvelu-uudistuksessa. Sivustojen käyttöliittymäsuunnittelu, ohjelmointi ja sisällöntuotanto toteutettiin täysin AA-tason saavutettavuusstandardien mukaisesti.

Saavutettavuusdirektiivin täyttävä sivusto

Lakeuden Etappi Oy on kahdeksan kunnan omistama jätehuoltoyhtiö, joka palvelee 130 000 asukasta Etelä-Pohjanmaan alueella. Suomen lain mukainen saavutettavuusdirektiivi vaatii julkisia organisaatioita tarjoamaan verkkopalvelunsa saavutettavina, mikä oli tärkeä peruste myös Etapin sivustojen uudistamiselle.

Valitsimme Morganin uusien nettisivujemme tekijäksi, koska heillä oli vakuuttavaa osaamista saavutettavuusasioista, hyvät näytöt ja vilpitön asenne yhteistyöhön.

Hannele Lyytikäinen-Käppi
Lakeuden Etapin viestintäpäällikkö


Moderni ja helppokäyttöinen verkkopalvelu

Saavutettavuuden lisäksi Etappi kaipasi modernia ja käyttäjäystävällistä käyttöliittymää sekä selkeää sisältörakennetta. Yhteisenä tavoitteenamme oli konseptoida verkkopalvelu, joka on helppokäyttöinen ja suuresta sisältömäärästään huolimatta visuaalinen ja helposti ymmärrettävä kokonaisuus.


Saavutettavaa sivustoa pystyvät myös käyttämään esimerkiksi näkökyvyltään estyneet ja fyysisesti rajoittuneet vierailijat.

Morganin historian suurin yksittäinen sivusto

Morgan vastasi Etapin pääsivuston, verkkolehden ja vuosikertomuksen konseptoinnista ja toteutuksesta alusta loppuun. Toteutimme kaikkien sivustojen käyttöliittymäsuunnittelun ja ohjelmoinnin sekä pääsivuston osalta myös sisältöjen jäsentämisen saavutettavaksi.

Sivustokokonaisuutta hallinnoidaan WordPress Networkissa, jossa Etapin ylläpitäjät voivat hallinnoida eri sivustoja samoilla tunnuksilla, ja ylläpito-oikeuksia voidaan jakaa joustavasti tarpeiden mukaan. Sivustot ovat kokonaisuudessaan Morganin hosting-ympäristössä. Ulkopuolinen taho suoritti sivuston hosting-ympäristölle myös tietoturva-auditoinnin.

Lakeuden Etapin sivustouudistus oli Morganin historian suurin yksittäinen projekti, jonka toteutukseen käytettiin kattavasti koko asiantuntemustamme. Etapin selkeän vision ja aktiivisen viestinnän ansiosta yhteistyömme sujui erinomaisesti koko suurprojektin ajan.


Tekninen, visuaalinen ja sisällöllinen saavutettavuus

Verkkopalvelun saavutettavuus tarkoittaa sivuston tasa-arvoista tarjoamista ja esteettömyyttä kaikille käyttäjille. Etapin pääsivusto toteutettiin saavutettavuusdirektiivin WCAG 2.1 AA-tason standardien mukaisesti. Tuleva verkkovuosikertomus ja Aviisi-verkkolehti ovat saavutettavia teknisen toteutuksen osalta.

Etapin pääsivusto rakennettiin saavutettavaksi sekä tekniikan, käyttöliittymän että sisältöjen osalta. Sivustoa pystyvät nyt käyttämään myös esimerkiksi näkökyvyltään estyneet ja fyysisesti rajoittuneet vierailijat. Sivustoa voidaan esimerkiksi lukea erilaisilla päätelaitteilla ja apuvälineillä.

Morganin web-kehittäjät, käyttöliittymäsuunnittelijat ja sisällöntuottajat ovat koulutettuja saavutettavien verkkopalvelujen asiantuntijoita. Etapin pääsivuston saavutettavuus on myös ulkopuolisen tahon auditoima.

Valitsimme Morgan Digitalin uusien nettisivujemme tekijäksi, koska heillä oli vakuuttavaa osaamista saavutettavuusasioista, hyvät näytöt ja vilpitön asenne yhteistyöhön. Myös digilehden ja vuosikertomuksen uudistamiseen Morganilla oli näkemystä, minkä laskimme eduksi. Sivustosta tuli näyttävä, tyylikäs ja toimiva kokonaisuus. Etapissa ollaan tyytyväisiä myös yhteistyössä toteutettuihin julkaisuihin, Etappi-aviisiin ja digitaaliseen vuosikertomukseen. Uudella tyylillä julkaisut tuotiin nykypäivään.
Hannele Lyytikäinen-Käppi Lakeuden Etapin viestintäpäällikkö

Miten voimme olla avuksi?

Kartoittamalla tarpeenne selvitämme yhdessä, kuinka voimme auttaa yritystänne tavoitteiden saavuttamisessa.