Rakennuslehden verkkopalvelu uudistettiin kokonaisvaltaisesti

Sanoma-konserniin kuuluva Rakennuslehti etsi itselleen kumppania, jonka kanssa voisi kehittää verkkolehteään kokonaisvaltaisesti. Morgan täytti kovat kriteerit ja vastaa nyt Rakennuslehden verkkoversion ulkoasusuunnittelusta, ohjelmoinnista ja konseptoinnista. Myös lehden hosting on Morganin huomassa.

Tiivis yhteistyö

Rakennuslehti sai Morganista kumppanin, joka on jatkuvasti mukana kehittämässä verkkopalvelun ulkoasua, käyttöliittymää ja teknisiä toimintoja. Kehitystarve on jatkuvaa ja hyvin monimuotoista – asiantuntijamme ovat käytännössä osa Rakennuslehden tiimiä ja työskentelevät usein asiakkaan luona paikan päällä.Verkkopalvelu tavoittaa viikoittain yli 45.000 eri vierailijaa. Sivustolla on noin 25.000 artikkelia ja 150 Gt sisältöä.

Iso verkkosivu-uudistus

Morgan toteutti Rakennuslehden laajan ulkoasu- ja sivustouudistuksen syksyllä 2018. Sivustouudistukseen sisältyi verkkopalvelun konsultointi ja konseptointi, ulkoasu- ja käyttöliittymäsuunnittelu, ohjelmointi ja kaikki hosting-palvelut. Lisäksi Morgan kehitti tekniset rajapinnat, joista toimitus ja automaatio koostavat Rakennuslehden uutiskirjeet.

Verkkopalvelu tavoittaa viikoittain yli 45 000 eri vierailijaa. Sivustolla on noin 25 000 artikkelia ja 150 Gt sisältöä.


Käyttäjäystävällisyys ja ulkoasu tärkeässä roolissa

Morgan panosti Rakennuslehden verkkopalvelun kehityksessä erityisesti sen käyttöliittymään ja ulkoasuun. Sivuston rakenne mukautuu mainosbannerien mukaan, joten verkkolehti näyttää aina eheältä ja käyttäjäystävälliseltä bannereiden vaihtelevasta määrästä riippumatta. Toimitus voi myös taittaa ja automatisoida pääsivut helposti ja tyylikkäästi itse Morganin kehittämillä sisältökerroksilla ja elementeillä.

Rakennuslehti.fi on toteutettu WordPressillä, josta on hyvää vauhtia tulossa yksi media-alan suosituimpia sisällönhallintajärjestelmiä. Yhä isommat sanoma- ja aikakauslehdet siirtävät verkkolehtensä WordPressiin.


Integraatiot sujuvoittavat asiakkaan prosesseja ja sivuston kehittämistyötä

Morgan rakensi Rakennuslehden verkkopalveluun useita eri integraatioita. Sivusto integroitiin Sanoman mainosalustaan, asiakkuudenhallintajärjestelmään, toimitusjärjestelmään ja Rakennuslehden Android- ja Apple-sovelluksiin.

Morganin ja Rakennuslehden välisen kehitysyhteistyön sujuvoittamiseksi sivuston taustalle on luotu staattinen demo-sivusto. Täällä kehitetään ja testataan uusia sivupohjia ja elementtejä ennen niiden käyttöönottoa.

Rakennuslehti

Suomessa rakentaminen ei olisi mahdollista ilman Rakennuslehden lukijoita. Rakennusalan ammattilehteä lukevat suurin osa alan ammattilaisista, ja lehti on alansa ylivoimainen rekrytointi- ja ilmoitusmedia. Perjantaisin ilmestyvä painettu Rakennuslehti kokoaa yhteen viikon tärkeimmät tapahtumat ja syventää teemaosiollaan rakennusalan tärkeitä ajankohtaisia asioita ja trendejä. Rakennuslehti kattaa kaikki rakentamisen olennaiset alueet: talonrakentamisen, korjausrakentamisen, talotekniikan ja infran.

Rakennuslehden verkkopalvelu tavoittaa noin 30 000 alan ammattilaista joka viikko, ja lehden uutiskirjeen tilaajiksi on valikoitunut noin 20 000 lukijaa.

Painetun lehden ja verkkopalvelun lisäksi Rakennuslehteä voi lukea näköislehtenä. Uutiskirje ilmestyy kolmesti viikossa. Rakennuslehteä kustantavan Sanoma Tekniikkajulkaisujen taustalla on Sanoma-konsernin lisäksi alan koulutettujen ammattilaisten liitot RIA, RIL, RKL ja Rakennusteollisuus RT.

Lue lisää Morganin verkkolehtiratkaisuista.

Morganin rooli

Miten voimme olla avuksi?

Kartoittamalla tarpeenne selvitämme yhdessä, kuinka voimme auttaa yritystänne tavoitteiden saavuttamisessa.