Digitaalinen vuosikertomus säästää paino- ja taittokustannuksia

EPV Energia halusi uudistaa vuosikertomustaan ja sen tekoprosessia. Morgan kehitti painetun vuosikertomuksen tilalle näyttävän digitaalisen version, joka on täynnä teknisiä hienouksia.

Morgan vastasi toteutuksesta kokonaisvaltaisesti

Painetun vuosikertomuksen tuottaminen on usein melkoista rumbaa taittoineen ja oikolukuineen. EPV Energia toivoi prosessiin selkeyttämistä ja päätti vuonna 2017 siirtyä verkkovuosikertomukseen.

Morgan otti haasteen vastaan ja toteutti EPV:lle vuosikertomuksen, jota ylläpidetään samalla työkalulla kuin konsernin muitakin sivustoja. Teknisen toteutuksen lisäksi Morgan tuotti myös vuosikertomuksen tekstit haastattelemalla EPV:n henkilökuntaa. Lisäksi suunnittelimme vuosikertomukseen näyttävän luontokuvasarjan, joka istuu EPV:n visuaaliseen ilmeeseen.


Entistä helpompi prosessi

Vuosikertomuksen tuotantoprosessi on viritetty mahdollisimman virtaviivaiseksi:

  • Sivustoa voi käyttää uudestaan joka vuosi. Siitä tehdään uusi asennus, johon uudet sisällöt tuodaan.
  • Tilinpäätöksen luvut tuodaan automaattisesti suoraan vuosikertomukseen Excelin kautta, mikä pienentää huomattavasti manuaalisen työn tarvetta.
  • Graafeja ei tarvitsee piirtää uudestaan joka vuosi. Kun numerot muuttuvat, ne syötetään järjestelmään, jolloin digitaaliset graafit piirtyvät näytölle automaattisesti.


Uusi vuosi – uusi ilme

Ilmettä on helppo uudistaa vuodesta toiseen, ilman että teknistä alustaa tarvitsee juurikaan muuttaa. Vuoden 2018 visuaalinen ilme koostui Morganin suunnittelemasta sinivalkoisesta grafiikasta, ja yhtäkkiä koko vuosikertomus näytti täysin erilaiselta.

Miten voimme olla avuksi?

Kartoittamalla tarpeenne selvitämme yhdessä, kuinka voimme auttaa yritystänne tavoitteiden saavuttamisessa.