Vaasan yliopiston opettajat ja opiskelijat luovat blogeja ja sivustoja WordPress-provisiointipalvelulla

Morgan kehitti Vaasan yliopistolle julkaisualustan, joka antaa opettajille ja opiskelijoille mahdollisuuden provisioida omia WordPress-sivustoja. Kirjautuminen ja tunnistautuminen järjestelmään tapahtuvat yliopiston keskitetystä todennuspalvelusta eikä erillisiä WordPress-tunnuksia siis tarvita.

Morgan toteutti integraation yliopiston käyttäjähallintaan, suunnitteli sivupohjien ulkoasun yhdessä asiakkaan kanssa ja vastasi kokonaisuuden ohjelmoinnista. 

Ensimmäisen vuoden aikana WordPress-provisiointipalvelulla on luotu lähes 70 uutta sivustoa. 

Morganin toteuttama integraatio toimii sivuston käyttäjähallinnan ja yliopiston käyttäjähallinnan välissä

Jotta WordPress-sivustoja voidaan luoda ja hallinnoida yliopiston tunnuksilla, Morgan toteutti integraation yliopiston omaan käyttäjähallintajärjestelmään. Teknisenä ratkaisuna taustalla on Shibboleth, joka mahdollistaa kertakirjautumisen yliopiston tunnuksilla Morganin toteuttamaan ratkaisuun.

Palvelussa on määritelty eri käyttäjille erilaiset oikeudet. Opiskelija voi perustaa itselleen blogin, henkilökuntaan kuuluva saa puolestaan perustaa sekä blogin että sivustoja. Sivustot liittyvät useimmiten esimerkiksi yliopiston kursseihin, projekteihin ja seminaareihin.

Valmiit sivupohjat, yksilölliset sisällöt

Sivuston haltija voi personoida sivustoaan teksteillä ja kuvituksella, mutta muuten kaikki palvelulla luotavat sivustot noudattavat Vaasan yliopiston graafista linjaa. Kaikkiin sivupohjiin kuuluvat samat keskitetysti hallinnoitavat ylä- ja alatunnisteet, tietosuojaselosteet sekä linkit yliopiston pääsivustolle.

Morganin rooli

  • Ohjelmointi
  • Käyttöliittymäsuunnittelu
  • Teknisen ratkaisun kehittäminen