Bloggar och sajter i provisioneringssystem för WordPress

Morgan utvecklade en publiceringsplattform för Vasa Universitet som gör att forskare och studerande lätt kan grunda en egen WordPress-sida. Systemet fungerar så att inloggningen görs från universitets eget system, och användarna behöver därför ingen särskild WordPress-inloggning.

Integrationer, layout och programmering

Morgan gjorde integrationen till universitetets användarhantering, layoutade sidmallarna och programmerade provisioneringssystemet.

Under det första året skapades ett 70-tal webbsidor med hjälp av WordPress-provisioneringssystemet.

Under det första året skapades ett 70-tal webbsidor med hjälp av WordPress-provisioneringssystemet.


Integration med universitetets användarhantering

För att det ska vara möjligt att skapa och upprätthålla WordPress-sajter med universitets inloggning gjorde Morgan en integration till universitets eget användarhanteringssystem. Basen för den tekniska lösningen är Shibboleth som gör det möjligt att komma in på Morgans system när man är inloggad på universitetet.


Studerande och personal har olika rättigheter

För olika användargrupper definieras olika rättigheter. Studerande har rätt att skapa en blogg, medan personalen får skapa både bloggar och webbsidor. Webbsidorna används oftast för olika kurser, projekt eller seminarier.

Individuellt innehåll på färdiga sidmallar

Webbsidans upprätthållare lägger in egna texter, bilder och illustrationer, men alla sajter i tjänsten följer Vasa universitets grafiska profil. Till alla sidmallar hör gemensamt sidhuvud och footer, samma dataskyddsbeskrivning och länkar till universitetets huvudsajt.

Hur kan vi vara till hjälp?

Genom att börja med en kartläggning av era behov tar vi tillsammans reda på hur vi kan hjälpa ditt företag att nå era mål.