Närpiö sai käyttäjäystävällisen verkkosivuston

Närpiön kaupungin täydellisesti uudistuneet verkkosivut tarjoavat sekä miellyttävän, saavutettavan käyttökokemuksen vierailijoille että helppoa sisällönhallintaa ylläpitäjille. Täysin ruotsinkielisenä toteutettu mittava projekti vietiin tehokkaassa yhteistyössä Morganin kanssa nopeasti maaliin.

Selkeät tavoitteet nopeuttivat projektin kulkua

Kun Närpiö päätti laittaa verkkosivustonsa kokonaan uusiksi kesällä 2022, löysi kaupunki projektilleen pian sopivan toteuttajan Morganista. Kaksikielisenä toimistona Morgan pystyi kokoamaan täysin ruotsinkielisen projektitiimin, jonka kaikilta jäseniltä löytyi runsaasti kokemusta verkkosivuprojekteista.

Projekti polkaistiin kunnolla käyntiin elokuussa, ja laajamittainen sivusto julkaistiin nopeassa aikataulussa joulukuussa – kiitos hyvin toimineen kommunikaation, selkeiden yhteisten tavoitteiden sekä molemminpuolisen raudanlujan osaamisen. Morganin vastuulla oli sekä verkkosivuston tekninen toteutus että ulkoasusuunnittelu.

On ollut erittäin mukavaa ja opettavaista tehdä yhteistyötä Morganin kanssa. Morganilla on osaava ja yhteistyökykyinen tiimi – projektipäällikkö Pirkka on todellinen tähti.

Jens Westling
tietosuojavastaava & web-koordinaattori, Närpiön kaupunki


Käyttäjäystävällisyys edellä

Projektissa luotiin aiempaa huomattavasti helppokäyttöisempi sivusto. Koska kyseessä on kunnallinen sivusto täynnä monipuolista sisältöä, on esimerkiksi navigoinnin sujuvuus erittäin tärkeää. Erilaisten navigointimahdollisuuksien ansiosta käyttäjät voivatkin nopeasti löytää etsimänsä. Tiedonhaussa käyttäjien apuna on lisäksi hyödyllinen hakutyökalu sekä kätevät Löydä nopeasti -lisälinkit.

Myös sivuston ylläpitoa helpotettiin. Sivuston hallintaan käytetään WordPressiä, joka on verkkosivumoottorina hyvin käyttäjäystävällinen ja selkeä, mutta samalla tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia kustomointiin. Morgan tuotti ylläpidon tueksi myös räätälöidyn manuaalin, josta löytyy tarkat ohjeet sisältöjen muokkaamiseen.


AA-tason saavutettavuus


Kaikkien viranomaisten sivustoilta vaaditaan vähintään AA-tason saavutettavuutta, jotta mahdollisimman moni voisi käyttää sivustoa. Erilaiset saavutettavuusvaatimukset huomioitiinkin sekä teknisessä toteutuksessa että visuaalisessa ilmeessä muun muassa riittävillä värikontrasteilla sekä jo mainituilla johdonmukaisilla navigointimekanismeilla. Sivuston saavutettavuus on AA-tasolla.

Kaikkien kuntien sivustoilta vaaditaan vähintään AA-tason saavutettavuutta.


Sisältökone tehostaa ylläpitoa

Tehdäkseen sisällönhallinnasta mahdollisimman vaivatonta, Morgan toteutti sivustolle niin kutsutun sisältökoneen. Sen ansiosta esimerkiksi yhteys-, tapahtuma- ja palvelutiedot tarvitsee syöttää sivustolle vain kerran, vaikka sisältö olisikin näkyvillä useassa paikassa. Tietoja päivitetään kätevästi yhdestä paikasta, jolloin niiden pitämisestä ajan tasalla tulee huomattavasti mutkattomampaa.

Brändi-ilme näyttävästi esillä

Närpiön modernisoitu kaupunkibrändi on tuotu uudella sivustolla kunnolla esiin. Sivustolle muotoiltiin useita erilaisia kerroksia, joiden avulla sisältöjä voidaan esittää eri visuaalisin tavoin. Lisäksi tärkeitä ajankohtaisia viestejä on mahdollista nostaa näyttävästi esiin esimerkiksi etusivulla.

Miten voimme olla avuksi?

Aloittamalla tarpeidenne kartoituksella selvitämme yhdessä miten voimme auttaa yritystänne saavuttamaan tavoitteenne ja määränpäänne.