Kuva: Teppo Kangas
Kuva: Teppo Kangas

Från enskilda evenemang till ett fungerande konsertkoncept

Rewell Nights hämtar Finlands främsta artister till Vasa och livar upp Rewell Center om nätterna. Vi planerade ett helhetskoncept för att marknadsföra konserterna och ansvarar också för det praktiska arbetet med att marknadsföra enskilda konserter i alla kanaler.

Sokos Hotel Vaakuna har redan i flera år förverkligat stora evenemang i köpcentret Rewell Center. År 2016 ville man skapa ett enhetligt paraplykoncept för alla enskilda konserter. Det här för att underlätta marknadsföringen och för att visa åt publiken att de enskilda konserterna är en del av ett större koncept.

Tillsammans med Sokos Hotel Vaakuna utvecklade vi alltså ett koncept som döptes till Rewell Nights. Förutom namnet skapade vi också en visuell identitet som syns på roll-ups, planscher, VIP-pass och i sociala medier. Dessutom fick Rewell Nights en enkel webbsajt.

Ett evenemang finns inte till utan sin publik, och publiken kan i sin tur inte nås utan marknadsföring. För att folk skulle lägga namnet Rewell Nights på minnet utvecklade vi en omfattande kommunikations- och marknadsföringsstrategi för evenemangen. I den ingår allt från traditionella pressmeddelanden till sökmotoroptimering och närvaro i sociala medier. Vi upprätthåller intresset och synligheten för evenemangen många månader i förväg via en rad åtgärder, såsom olika tävlingar, uppdateringar och kampanjer. Bara i Facebook har varje konsert nått en målgrupp på tiotals tusen personer.

Rewell Nights

Rewell Nights är ett evenemangskoncept, som utarbetats av Sokos Hotels Vaakuna för att hämta Finlands främsta artister till Vasa.

”Morgan är bra på att beakta kundens önskemål, sköta det praktiska arbetet och den grafiska planeringen. Också förarbetet görs på ett grundligt sätt så att vi inte behöver ha onödiga möten. Full service med andra ord!”

Timo Tiilikka
Evenemangskoordinator, Rewell Nights

Morgan's role

  • Konceptplanering
  • Marknadsföring
  • Kommunikations- och marknadsföringsstrategi
  • Webbsajt
  • Grafisk planering

Contact person