Ett långvarigt partnerskap inom marknadsföring

När man känner varandra bra och det finns förtroende blir så arbetet väldigt effektivt. Finlands största plastfilmstillverkare Rani Plast har litat på Morgan redan i flera års tid.

Rani Plast har gått in för en klar linje: företaget vill ha långvariga förhållanden både med kunder, underleverantörer och andra samarbetspartners. På Rani Plast är man övertygad om att det här sättet att jobba inte bara är roligare utan också smart ur ekonomisk synvinkel.

– För att på allvar förstå vad kunderna vill ha måste man känna dem bra. När man vet vad den andra parten vill ha sparar man både tid och pengar, och behöver inte sitta i onödiga möten, förklarar Rani Plasts försäljningsdirektör Dennis Granqvist.

När det gäller marknadsföring och kommunikation har Morgan varit Rani Plasts huvudleverantör redan i många år.

– Samarbetet med Morgan fungerar smidigt. För oss är det viktigt att personalen på Morgan är språkkunnig, eftersom vi själva är en mångspråkig organisation och vår webbsida är på fem språk. Dessutom jobbar det trevliga typer på Morgan!

En mångsidig webbsajt

Rani Plasts webbsida är byggd i WordPress, vilket passar bra för en internationell koncern. Att sidan laddas snabbt är speciellt viktigt i de länder där det inte finns snabbt bredband. Sajten har fem språkversioner – finska, svenska, engelska, tyska och ryska.

När webbsidan planerade beaktade vi olika användargrupper för att navigeringen ska vara så lätt som möjligt för dem. Och självfallet fungerar sajten lika bra på en stor skärm som på mobiltelefonen. Förutom det tekniska har vi på Morgan också producerat innehåll för sajten och vi uppdaterar den kontinuerligt med nya nyheter och nya lager på första sidan.

Kundtidning i tryckt och digital form

Ranis kundtidning kommer ut på tre språk och berättar om företagets värderingar och fördelarna med plast som förpackningsmaterial. I sin kommunikation vill Rani Plast understryka att företaget är ett familjeföretag som ser de anställda som en del av familjen. Därför lyfter man gärna fram de anställda i både kundtidningen och andra kanaler.

Tidningen publiceras både i tryckt form och digitalt – på det sättet drar man ut full nytta av innehållet och kan dela enskilda artiklar i sociala medier.

Sociala medier

Rani Plast har valt Instagram och Linkedin som sina kanaler för sociala medier, och Morgan står för största delen av uppdateringarna. Vi har bl.a. ordnat en fototävling i Instagram då Rani Plast beslöt att tillverka blåvit balfilm till Finlands 100-årsjubileum. Tävlingen blev en succé och lockade hundratals bidrag.

Video

De rörliga bilderna erövrar världen och Rani Plast vill hänga med i utvecklingen. Vi producerade en mångsidig företagsvideo åt Rani Plast, och olika versioner av videon har använts på mässor, på webbsajten och på sociala medier.

Meille on tärkeää, ett Morganin henkilökunta on kielitaitoinen, koska itse olemme monikielinen yritys ja verkkosivustommekin on viidellä kielellä. Lisäksi Morganin tyypit ovat mukavia!

 

Dennis Granqvist
myyntijohtaja Rani Plast

Morgan's role

  • Webbsajt
  • Kundtidning
  • Sociala medier
  • Konceptering

Contact person